Vanaf 1 januari 2021 zone 30 in heel Brussels gewest

De Brusselse regering heeft het besluit goedgekeurd om vanaf 1 januari 2021 op het hele grondgebied van het Brusselse gewest een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op te leggen. Dat maakt Brussel Mobiliteit bekend.

De plannen voor één grote zone 30 binnen de Brusselse agglomeratie zijn al langer bekend en passen binnen het Good Move-plan van de Brusselse regering. Nu het besluit goedgekeurd is, zal de “Stad 30” vanaf 1 januari 2021 werkelijkheid worden. De snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur zal gelden voor alle weggebruikers en op alle wegen. Ook taxi’s, bussen, fietsers, speedpedelecs en elektrische steps moeten zich aan de snelheid houden.

Uitzonderingen

Eind mei wordt een definitieve kaart bekendgemaakt met de wegen die nog een uitzondering vormen op de snelheidsbeperking van de “Stad 30” en waar er bijvoorbeeld wel nog 50 of 70 kilometer per uur gereden mag worden. Vanaf september 2020 zal Brussel Mobiliteit verkeersborden van 50 en 70 kilometer per uur langs deze afwijkende wegen plaatsen. De vele honderden verkeersborden die in het gewest momenteel het begin en het einde van de zones 30 aangeven, zullen tegen 31 maart 2021 geleidelijk en wijk per wijk verwijderd worden.

#Auto #Mobility

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview