Verjaardagscadeau Vivaldi: alternatief mobiliteitsbudget voor wie geen bedrijfswagen heeft

Op vrijdag 1 oktober heeft de regering De Croo (ook bekend als de Vivaldi-coalitie) haar eerste kaarsje uitgeblazen. Om dit te vieren heeft de Ministerraad het Federaal Plan voor Duurzame Ontwikkeling (FPDO) goedgekeurd. Wij beschikken nog niet over alle details, maar er wordt melding gemaakt van een alternatief mobiliteitsbudget.

In april jongstleden heeft de Ministerraad op voorstel van de federale minister voor duurzame ontwikkeling, Zakia Khattabi (Ecolo), nota genomen van het ontwerp van een federaal plan voor duurzame ontwikkeling. Hier zijn de essentiële elementen die het bevatte op het vlak van mobiliteit.

Dit plan voor duurzame ontwikkeling biedt een bestuurskader dat gebaseerd is op een versnelde uitvoering van oplossingen voor de mondiale uitdagingen die in de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) tegen 2030 worden genoemd.

Op vrijdag 1 oktober ging de Raad van Ministers nog een stap verder en keurde het plan goed op de eerste verjaardag van de federale regering. Het plan is gericht op interdepartementale acties op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Een van de vele maatregelen is de ontwikkeling van een alternatief mobiliteitsbudget dat door de werkgever wordt toegekend aan werknemers die niet over een bedrijfswagen beschikken, en de versterking en vereenvoudiging van het bestaande mobiliteitsbudget. Dit was voorzien in het voorontwerp. Welke andere in het ontwerp genoemde maatregelen in het definitieve plan zijn opgenomen weten we op dit moment nog niet. Wij zullen u uiteraard op de hoogte brengen zodra wij meer weten.

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending