Vernieuwde Chevrolet Captiva beleeft debuut op Autosalon van Genève

Chevrolet wordt met de introductie van de Suburban in 1935 wereldwijd erkend als de bedenker van de SUV en het merk heeft inmiddels ruim 75 jaar ervaring in het ontwikkelen van fantastische sport utility vehicles. Tijdens het Autosalon van Genève 2013 zal Chevrolet de vernieuwde versie van de Captiva SUV in Europa voor het eerst voorstellen.

De nieuwe Captiva krijgt diverse wijzigingen aan de voor- en achterzijde, waaronder nieuwe LED-achterlichten, vierkante, chromen uitlaateinden en een vernieuwde bumper. Aan de voorkant is de bumper verlaagd, is de grille gewijzigd en hebben de mistlampen een andere vorm gekregen. Nieuwe 18-inch aluminium wielen verfraaien het uiterlijk.

De Captiva heeft nu standaard keyless entry & start op de hogere uitvoeringen. In het interieur hebben de zetels nieuwe kleuren en bekleding gekregen, (de topuitvoeringen hebben leder) en een andere bekleding van het instrumentenpaneel. Een dual-zone klimaatsysteem, achtergrondverlichting en verwarmde achterzetels zorgen in bepaalde versies voor nog meer comfort.

Met de configuratie van zeven zetels en de diverse comfortvoorzieningen is de vernieuwde Captiva een typische SUV voor het gezin. Chevrolet zal het SUV-portfolio verder vergroten met de introductie van de Trax komende lente, het aanbod van Chevrolet in het populaire en snelgroeiende marktsegment van kleine SUV’s. De Trax wordt leverbaar met voorwiel- en vierwielaandrijving.

“Met de Captiva en de Trax biedt Chevrolet twee zeer onderscheidende SUV’s aan in Europa, allebei met het iconische design van Chevrolet,” zegt Susan Docherty, President en Managing Director van Chevrolet en Cadillac Europe. “De Trax combineert de wendbaarheid van een kleine auto en de veelzijdigheid van een SUV, en is daardoor uitmuntend geschikt voor het gebruik door de hedendaagse stadsbewoner. De grotere en krachtigere Captiva komt uit in een hogere klasse. De Captiva is de ideale reisgezel voor degenen die ook eens een avontuurlijke tocht wil ondernemen en ook behoefte hebben aan meer ruimte, meer mogelijkheden en iets meer comfort en gemak,” voegt Docherty toe.

Verkoopstart in de lente

De Trax verschijnt de komende lente in de dealershowrooms in Europa. Chevrolet’s nieuwe kleine SUV heeft een fraai gelijnde vormgeving, de keuze uit drie zuinige motoren en biedt sportieve rijeigenschappen. De motorenreeks bestaat uit een140 pk (103 kW) 1.4-liter turbo-benzinemotor, een 1.6-liter benzinemotor en een 1.7-liter dieselmotor die 130 pk (96 kW) levert. Alle versies met handbak beschikken over Start/Stop-technologie. De Trax wordt aangeboden met voorwielaandrijving (FWD) en met all-wheel-drive (AWD).

De duurdere uitvoeringen zijn standaard uitgerust met Chevrolet MyLink technologie, een systeem dat de content van smartphones overbrengt naar het zeven-inch high-res, full-color touchscreen. Chevrolet MyLink stelt gebruikers ook in staat om MyLink als navigatiesysteem te gebruiken via de speciale smartphone app BringGo en om af te stemmen op TuneIn internetradio.

MyLink-gebruikers met een compatible iPhone* (vanaf 4S) die op iOS6 draait, zullen het Siri-systeem* kunnen gebruiken voor een aantal functionaliteiten waarbij ze hun ogen op de weg en de handen aan het stuur kunnen houden.

* Technische gegevens zijn onder voorbehoud

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto