Verrassing aan de top van Belgiës favoriete bedrijfswagens

Zoals elke maand heeft JATO zijn analyse van de inschrijvingen van de vorige maand aan ons doorgegeven. Het favoriete B2B-merk bleef eind oktober onveranderd, maar er is er een verrassing bij de modellen…

Beginnen doen we met het beste nieuws: dankzij een bliksemsnelle stijging van 23,16% in oktober heeft de B2B-markt (zonder zelfstandigen) de in het begin van het jaar opgelopen achterstand ingehaald. Met 189.425 geregistreerde eenheden in de eerste tien maanden ligt de professionelemarkt op dit moment slechts 0,76% achter op vorig jaar. We weten dat 2021 verre van een referentiejaar was, maar de laatste cijfers zijn nogal bemoedigend.

De populairste merken

Geen echte verrassing: BMW blijft bovenaan de lijst van populairste B2B-merken staan met 24.970 eenheden, ver voor Mercedes-Benz (20.341).

Daarna volgen op een zakdoek Volkswagen (17.626), Peugeot (17.525) en Audi (17.433).

Dit is de top 20:

Bron: JATO

Verrassing bij de modellen…

De BMW X1 stond de eerste acht maanden bovenaan de lijst van favoriete B2B-auto’s in België (exclusief zelfstandigen). In overgang naar een nieuw model heeft de X1 deze koppositie in september afgestaan aan de Volvo XC40. Een maand later steelt een ander model de show:de Peugeot 308. De XC40 en X1 eindigen de twee andere podiumtrapjes.

Dit zijn de 20 populairste modellen:

Bron: JATO
#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending