Verzet de automobilist zich in Brussel?

De Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, trok enkele eerste conclusies uit de eerste week van het nieuwe schooljaar.

“Voorlopig rijden er minder auto’s per dag rond in het Gewest”, aldus de minister van Groen. Volgens cijfers van Brussels Mobility en Coyote, geciteerd door La Libre, reden er op 3 september minder dan 370.000 auto’s in Brussel rond, tegenover meer dan 400.000 op dezelfde datum in 2019.

Maar dat is geen reden om te vieren. En de minister weet het: “Een groot deel van de pendelaars is nog steeds bezig met telewerken. En er is een vrij grote verandering in het vervoersmiddel onder de Brusselaars. Degenen die meestal gebruik maken van het openbaar vervoer zijn weer overgestapt op de eigen auto en in mindere mate op de fiets.”

Zouden (Brusselse) automobilisten zich verzetten tegen de overvloed aan controversiële fietspaden in de hoofdstad? De minister had een extra 40 kilometer aan fietspaden aangekondigd. 25 daarvan zijn al operationeel.

Wel moet worden opgemerkt dat er op 1 september 44% meer fietsers werden geteld dan vorig jaar (voor een totaal van 9.576 getelde fietsers op zeven locaties). Over de hele week 75% meer de fiets hebben genomen.

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending