Video | Bedrijfsfiets: waarom kopen als je ook zorgeloos kan leasen?

Hoewel de trend zich al aftekende voor Corona, heeft die zich sneller doorgezet tijdens de crisis: er worden in België zoveel fietsen aan de man gebracht dat de fietsenwinkels ze niet snel genoeg kunnen aanslepen. Maar waarom zou je kopen als je een tweewieler ook kan laten leasen door je bedrijf? Bij ALD Automotive hebben ze wel enkele antwoorden op die vraag …

Vandaag gaat ongeveer 13 procent van de Belgische werknemers met de fiets naar het werk. Een percentage dat de komende maanden en jaren nog zal stijgen. Er zijn dan ook wel enkele troeven die de fiets kan uitspelen: goed voor de gezondheid, immuun voor files, fiscaal interessant …

De afgelopen jaren hebben we ook op technologisch vlak een grote evolutie gezien, zeker wat betreft de elektrische fietsen en de snellere speed pedelec varianten. Die evolutie komt ook met een prijskaartje. Voor ongeveer 3.000 euro heb je al een degelijke elektrische fiets maar bij de speed pedelecs zit je eerder in de range tussen 5.000 en 10.000. Dat is al een stevige investering voor een particulier.

Expertise sinds 2016

Het is dan ook logisch dat bedrijven die hun werknemers een fiets willen geven, in leasing de ideale oplossing zien. ALD Automotive biedt al sinds 2016 bedrijfsfietsen aan en heeft ondertussen een vloot van 4.800 fietsen bij 180 klanten.

Ann Larosse, verantwoordelijke Productontwikkeling en Innovatie bij ALD Automotive geeft een woordje uitleg: “Onze fietsleasing is een gevestigde waarde maar we blijven voortdurende innoveren om beter in te spelen op de nieuwe verwachtingen van onze klant. Zo werken we nu aan een project om gemakkelijker en sneller fietsen te kunnen bestellen.  Daardoor zullen wij voor onze klanten heel snel een fietsplan kunnen opstellen en dan vanuit de winkel de offerte maken en de bestelling plaatsen. We leggen de nadruk op snelheid en eenvoud. Dat bespaart heel wat kopzorgen bij de klant.

Ann Larosse: “Als aan de verzekeringsvoorwaarden voldaan wordt – hetzij diefstal of total loss schade – krijgt de klant een nieuwe fiets van dezelfde waarde terwijl het contract gewoon blijft lopen”.

Financiële leasing met de voordelen van operationele leasing

ALD Automotive biedt financiële leasing aan voor de fiets, wat als bijkomend voordeel heeft dat de fiets aan het einde van het leasecontract eigendom wordt van het bedrijf. Financiële leasing geeft ook een overzicht van de kosten, waardoor er geen verrassingen zijn.

ALD Automotive biedt financiële leasing aan voor de fiets, wat als bijkomend voordeel heeft dat de fiets aan het einde van het leasecontract eigendom wordt van het bedrijf. Financiële leasing geeft ook een overzicht van de kosten, waardoor er geen verrassingen zijn.

Ann Larosse: “90% van onze klanten integreert fietsleasing in een cafetariaplan en 10% is een combinatie van fiets en auto. Het wettelijk kader van een cafetariaplan is ideaal. Zo komen alle werknemers in aanmerking en niet alleen zij die recht hebben op een bedrijfswagen.”

Wat de keuze van de fiets betreft, zijn er eigenlijk geen beperkingen qua type. Van een klassiek exemplaar, over een vouwfiets, tot een mountainbike, elektrische fietsen en speed pedelecs, het hele spectrum zit in het aanbod. ALD Automotive werkt alleen samen met topleveranciers. Ook de bijbehorende administratie neemt ALD voor zijn rekening, zoals bijvoorbeeld het inschrijven van speed pedelecs.

Service

Bij een klassieke financiële leasing zijn extra diensten doorgaans niet inbegrepen. Daar maakt ALD  ook het verschil. Want wie een fiets leaset, krijgt ook er standaard pechverhelping bij en dit in heel het land en tot 15 kilometer over de grens. ALD biedt ook onderhoud aan via zijn partners B2Bike, Bizbike en Decathlon. Een formule die eigenlijk even zorgenvrij is als een operationele leasing.

Ann Larosse: “Voor het onderhoud werken wij met een systeem van vouchers in functie van het gebruik. Die worden meegeleverd wanneer de klant zijn fiets afhaalt en kunnen ook bij dezelfde fietsenhandelaar gebruikt worden.Bij intensief gebruik kan dat 300 euro per jaar zijn maar voor sommigen volstaat 200 of 100 euro per jaar. We willen de klant ook op dat vlak de nodige flexibiliteit en gebruiksgemak bieden.”

Verzekering

Een fietsverzekering is niet standaard inbegrepen maar je kan dat wel optioneel toevoegen aan het contract.

“We hebben in 2018 een verzekering tegen nieuwwaarde gelanceerd. Als aan de verzekeringsvoorwaarden voldaan wordt – hetzij diefstal of total loss schade – krijgt de klant een nieuwe fiets van dezelfde waarde terwijl het contract gewoon blijft lopen. Hier zien we weer het voordeel van financiële leasing. De som die je al afbetaald hebt, ben je niet meer verschuldigd en je moet niet opnieuw beginnen zoals bij klassieke operationele leasing. Voor ons kadert dit in de logica dat we de klanten een zorgenvrije mobiliteitsgarantie willen bieden”, besluit Ann Larosse.

#Fleet Management #Mobiliteit
Trending