Video Check: PSA Retail gebruikt videobeelden voor opmaken bestek

Na maandenlange experimenten in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, heeft PSA Retail beslist om het gebruik van Video Check (powered by CitNOW) te ontplooien. Video Check is een innovatieve digitale oplossing (op video) voor de dienst na verkoop.

De Video Check gebeurt aan de hand van de volgende vier stappen.

  1. De klant brengt zijn voertuig binnen bij het dealernetwerk van PSA Retail met het oog op onderhoud of een herstelling.
  2. De monteur zet het voertuig op de brug en doet zijn ronde met een videocamera. In deze korte video-opname (twee à drie minuten) maakt hij gebruik van echte beelden om de klant duidelijk te maken welk type onderhoud of herstelling absoluut moet uitgevoerd worden. Hierbij zijn er drie niveaus van belangrijkheid of hoogdringendheid. Het eerste niveau zijn herstellingen die te maken hebben met de veiligheid van de klant en zijn passagiers.
  3. Na afloop van de video-opnames wordt er een bestek opgemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de oorspronkelijke reden van het bezoek aan de werkplaats (periodiek onderhoud bijvoorbeeld), maar optioneel kunnen er ook herstellingswerken voorgesteld worden. Hierbij maakt PSA Retail gebruik van drie kleurencodes (groen, oranje en rood), in functie van de hoogdringendheid van de voorgestelde werkzaamheden.
  4. De klant ontvangt de videobeelden en het bestek om te ondertekenen, en kan zelf aanduiden welke werkzaamheden moeten uitgevoerd worden op basis van de suggesties.

Tijdens de testfase werd het reeds duidelijk dat de klanten zeer tevreden zijn met deze manier van werken. Dankzij deze digitale oplossing beschikt de klant over een duidelijk en transparant overzicht van de staat van zijn voertuig. Dit schept een grotere vertrouwensband tussen de betrokken partijen.

PSA heeft overigens ook vastgesteld dat de klanten meer diensten afnemen in deze configuratie, wat vanzelfsprekend niets dan voordelen oplevert voor PSA Retail…

Aangezien de nieuwe werkwijze bij iedereen in de smaak valt, heeft PSA Retail beslist om dit systeem geleidelijk overal in te voeren in alle werkplaatsen in Frankrijk en Europa, en dus ook in België.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!