Vierpersoons Maserati GranTurismo MC Stradale debuteert in Genève

Vanaf het moment dat de spotlights op de nieuwe modelreeks gericht worden – te beginnen met de nieuwe Quattroporte die op de Genève Motorshow zijn Europese debuut beleeft – benadrukt Maserati de luxueuze sportuitvoeringen die de basis vormen voor de groei van het merk.

maserati1

In lijn met deze filosofie vormt Genève het platform voor de wereldprimeur van de nieuwe vierpersoons GranTurismo MC Stradale, de optimale expressie van sportiviteit gecombineerd met de luxe van een coupé made in Modena. Waar de nieuwe Quattroporte de eerste Maserati is die wordt gebouwd in de nieuwe Avv. Giovanni Agnelli-fabriek in Grugliasco (Turijn), wordt de GranTurismo MC Stradale geproduceerd in de historische fabriek in Viale Ciro Menotti in Modena.

Net als de voorgaande tweepersoons uitvoering is de nieuwe vierpersoons GranTurismo MC Stradale geïnspireerd op de raceversie uit het Maserati Trofeo-kampioenschap, met een perfecte mix van sportiviteit, luxe, elegantie, comfort, stijl, functionaliteit en dynamiek, waarvan nu vier personen gezamenlijk kunnen genieten.

maserati2

De nieuwe esthetische exterieurkenmerken, met hun duidelijke racetrekken, worden geaccentueerd door de nieuwe koolstofvezel motorkap, die is voorzien van een belangrijke centrale luchtinlaat, door de twee uitlaten aan de achterzijde en de nieuwe gesmede 20 inch lichtmetalen velgen. De nieuwe GranTurismo MC Stradale heeft een interieur met vier comfortabele stoelen en een ontwerp met nieuwe materialen en stijl.

Onderhuids monteert Maserati de 460 pk sterke, atmosferische 4.7 liter V8 motor die debuteerde in de GranTurismo Sport en die nu, als onderdeel van de nieuwe GranTurismo MC Stradale, beschikbaar is voor de complete 4,7 liter GranTurismo-reeks. Gekoppeld aan de MC Race Shift 6-traps elektronisch geschakelde versnellingsbak levert deze motor buitengewone prestaties – met ondermeer een topsnelheid van 303 km/u – die nu voor vier inzittenden te ervaren zijn. De veiligheid van de auto wordt gegarandeerd door de carbonkeramische schijfremmen van Brembo.

In lijn met de filosofie van Maserati profiteert de nieuwe GranTurismo MC Stradale maximaal van alle inspanningen die Maserati zich voor het vorige model heeft getroost op het gebied van brandstofbesparing en emissiebeperking.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto