Vijf redenen waarom elektrificatie zich ook in de LCV-markt opdringt

Fiscaal is de incentive nog niet aanwezig, toch denkt u best na om ook uw bestelwagenpark te elektrificeren. Samen met Ford Pro sommen we vijf redenen op waarom u ook voor uw bestelwagenpark voor een elektrische oplossing kiest.

Kleine range geen excuus meer

De tijd van de elektrische bestelwagens waar je maar net mee rond de kerktoren kan rijden, is voorbij. De nieuwste generatie e-vans beschikt over een accucapaciteit die groot genoeg is voor de meeste bestuurders, zeker wanneer je naar de best of class kijkt. Dat is in dit geval de Ford Transit, die dankzij zijn batterij van 68 kWh 317 km ver geraakt in de WLTP-tests. Als je weet dat een bestelwagen dagelijks gemiddeld zo’n 120 km aflegt, past de elektrische Transit met andere woorden perfect in dit vakje.

Daar stopt het trouwens niet voor, want tegelijk met het personenwagengamma worden ook de bestelwagens van Ford aan sneltempo geëlektrificeerd. Na de introductie van de E-Transit zal Fords iconische Transit-familie nog worden aangevuld met vier nieuwe zuiver elektrische modellen: de volledig nieuwe bestelwagen Transit Custom met een laadvermogen van een ton en de multifunctionele Tourneo Custom komen in 2023, terwijl de volgende generatie van de kleinere Transit Courier bestelwagen en de multifunctionele Tourneo Courier in 2024 volgen.

Ideaal gebruiksprofiel…

… of toch vaak. Zoals we hierboven stelden, leggen bestelwagens in ons land immers gemiddeld zo’n 120 km af. Een dagelijkse op-en-af met materiaal en collega’s naar de werf bijvoorbeeld, of een levering en installatie bij een klant thuis. En de bestelwagens die toch lange tijd rondrijden, denk maar aan de pakketbezorgers, doen dat vaak in stedelijk gebied. Dat betekent lage snelheden en veel start-stopverkeer. Net de omstandigheden waar elektrische bestelwagens hun grootste autonomie halen. Een bedrijf zoals DHL heeft bijvoorbeeld al 270 exemplaren van de e-Transit in haar vloot geïntegreerd

Lagere gebruikskost

Elektrische bestelwagens mogen dan wel wat meer kosten dan hun zustermodellen met conventionele verbrandingsmotoren, toch zijn aan het einde van de rit de elektrische modellen in het voordeel. Ford Pro berekende dat hun elektrische bestelwagens gemiddeld een TCO hebben die 20% lager ligt dan conventioneel gemotoriseerde exemplaren. Vooral de brandstofkost en de gunstigere onderhoudsintervallen doen de slinger omslaan naar de e-vans.

Lage emissiezones en fiscaliteit

Brussel verbiedt dieselmotoren vanaf 2030. De fiscaliteit van de personenwagens werkt in de B2B al elektriciteit in de hand, en er bestaat geen twijfel over dat ook de bestelwagens zullen volgen. Door nu al te handelen, bent u voorbereid op die fiscale wijzigingen en hebt u ervaring met de technologie. Zo hoeft u niet halsoverkop te elektrificeren wanneer de regelgeving verandert.

Mooi visitekaartje

Ethisch ondernemen wordt steeds belangrijker, met bedrijven die hun toeleveranciers ecologisch in vraag stellen. Een zero emissie bedrijfsvloot kan dan ook een mooi visitekaartje zijn voor uw bedrijf, zowel naar potentiële klanten als naar medewerkers toe.

Dit artikel werd u aangeboden door Ford Pro. Meer info over de volledig elektrische Ford Transit vindt u hier.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Thoen Aalst 9300 Aalst
Thoen Ninove 9400 Ninove
Thoen Zottegem 9620 Zottegem
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview