Virtual Reality in een tiental showrooms van Audi in België

De eerste concessiehouders van Audi in België nemen de headsetinstallatie voor virtual reality in gebruik. Met de VR-toepassing kunnen klanten op een extreem realistische manier hun individueel geconfigureerde auto ervaren tot in het kleinste detail en uitleg krijgen over de technologieën van het merk met de vier ringen.

Digitale technologieën zoals de Virtual Reality-headset biedt concessiehouders voor het eerst de mogelijkheid om het volledige Audi-gamma, inclusief alle uitrustingsopties, aan te bieden. Met de VR-headset kunnen potentiële kopers uit de talloze modellen en uitrustingsvarianten hun individuele droomauto samenstellen en zelfs de kleinste details op een extreem realistische manier visualiseren.

Binnen, buiten en langs onder …

De uitgekozen Audi wordt in drie dimensies en in 360° ervaren, inclusief alle licht- en geluidseffecten. Verschillende omgevingen, tijdstippen en lichtomstandigheden dragen eveneens bij tot een waarheidsgetrouwe virtuele ervaring aan boord van de auto. Ook het interieur kan afhankelijk van de relatieve positie van de virtuele lichtbron, vanuit iedere hoek worden bekeken, tot het oppervlak van de sierelementen toe. De beeldvorming dankzij de Audi VR-toepassing is gebaseerd op de assemblagegegevens van de Audi-modellen.
Zo kunnen technologisch onderlegde gebruikers via een ‘röntgenbeeld’ ook onder het oppervlak van de auto kijken, naar de structuur van de technische componenten.

Welke concessiehouders beschikken hier vandaag al over?

Vandaag zijn in België al meer dan 10 Customer Private Lounges (een gedigitaliseerde adviesomgeving) in gebruik. De nieuwe Virtual Reality-ervaring is een bijkomende digitale tool voor de concessiehouder.Het gaat om de volgende Audi-concessies in België:

• Audi Center Brussels – Drogenbos

• Garage Thoen – Hofstade

• Groep LAC – Verschaeren – Heist-op-den-Berg

• Audi Center Zaventem – Zaventem

• Raes – Brugge

• Llorens – Aarlen

• Verellen Geel – Geel

• Jennes – Boortmeerbeek

• Groep Delorge – Hasselt

• Groep Ceulemans – Herent

Binnenkort komt er nog een installatie bij in Fosses-la-Ville bij Garage Audi Michaël Mazuin. Ook in het Audi Contact Center in Kortenberg, het centraal gelegen testritcentrum van Audi, kunnen bezoekers voortaan niet alleen wagens testen, maar ook hun Audi tot in de kleinste details in virtual reality beleven.

Een kleine extra

Bovendien biedt de VR-headset klanten de gelegenheid om speciale Audi-momenten te ervaren en dat is precies wat steeds meer klanten verwachten wanneer ze een auto kopen. Zo kunnen raceliefhebbers bijvoorbeeld virtueel helemaal opgaan in de sfeer van de 24 Uren van Le Mans, de iconische uithoudingsrace die Audi talrijke keren op zijn naam wist te schrijven. De klant kan van dichtbij een pitstop beleven aan de zijde van het team van mecaniciens.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!