Visa: hoe betaal je de mobiliteit (van morgen)?

Visa lanceert zijn Excellence Center,  geweid aan het transport en ontworpen om de betaling van elke etappe van je reis heruit te vinden – van parking tot en met het luchtverkeer.

Door rechtstreekse samenwerkingen aan te gaan met luchtvaartmaatschappijen, metro-, tram- en busbedrijven, autoconstructeurs, autoverhuurbedrijven, parkeerbedrijven en brandstofleveranciers, wil Visa innovatieve oplossingen helpen creëren die nieuwe en opkomende technologieën in elk soort reis integreren.

Het Transportation Center of Excellence is een wereldwijde dienst die de kracht en het bereik van de programma’s van Visa samenbrengt, waaronder het Visa Developer Platform, de Visa Token Service, Visa Ready for Transit en Visa Global Transit Solutions, dankzij een wereldwijd netwerk van innovatiecentra en -studio’s.

De wagen

Volgens het Business Intelligence Connected Car report zullen er tegen 2025 meer dan 293 miljoen geconnecteerde wagens rondrijden. Daarom werkt Visa met enkele van de grootste autoconstructeurs ter wereld samen om betalingen veilig en betrouwbaar te integreren in boordcomputersystemen.

In een eerste fase gaat het bijvoorbeeld om betalingen voor brandstof, voeding en verzekering. Maar naarmate het gedrag van de consument evolueert, zouden Visa-gegevens in de toekomst ook gebruikt kunnen worden voor carpooling, een kilometerverzekering en het opladen van elektrische auto’s.

Parkeren

Wereldwijd zorgt het dichtslibbende verkeer voor de ontwikkeling van efficiëntere manieren om parkeren en transport te beheren.

In het innovatiecentrum in Londen werkt Visa samen met start-ups en fintechs aan de implementatie van nieuwe technologieën die het makkelijker kunnen maken parkeerplaats te vinden en ervoor te betalen.

Openbaar ervoer

Volgens onderzoek van de Verenigde Naties zou tegen 2050 maar liefst 66 procent van de wereldbevolking in stedelijk gebied wonen. Hierdoor wordt de ontwikkeling van slim en efficiënt vervoer voor grote groepen belangrijker dan ooit.

Visa’s Global Transit Solutions focust nu al op het implementeren van contactloos betalen om de reiservaring voor pendelaars te vereenvoudigen. Tegelijk bekijkt Visa hoe de volgende generatie openbaar vervoer er mogelijk gaat uitzien. Zo zouden locatiegebaseerde diensten, bluetooth en biometrie de reis nog gemakkelijker kunnen maken.

Luchtverkeer

Visa houdt co-creatiebijeenkomsten met de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en werkt met hen samen aan een betere reiservaring voor de consument, gaande van het plannen van de reis en de aankoop van tickets tot geavanceerde vluchtervaringen dankzij nieuwe technologieën zoals virtual reality.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!