Voetbalclub RSC Anderlecht gaat plug-in hybride

Audi is al geruime tijd autoleverancier van voetbalclub Anderlecht. Voor de hernieuwing van het wagenpark konden de nieuwe plug-in-hybrides van Audi de Brusselse club overtuigen om hun eerste stappen richting elektromobiliteit te zetten om zo hun CO2 voetafdruk te verkleinen.

Op donderdag 1 oktober kregen de spelers en staff van Royal Sporting Club Anderlecht 28 Audi Q5 TFSI e overhandigd. Op de foto hierboven zie je doelman Hendrik Va Crombrugghe die zijn exemplaar komt oppikken. Het elektrisch rijbereik van de Audi Q5 TFSI e bedraagt meer dan 40 km, waardoor de spelers en staff het grootste deel van hun dagelijkse traject emissieloos kunnen afleggen, terwijl ze toch hun flexibiliteit behouden voor langere verplaatsingen.

Eind mei werden al 29 Audi A3 Sportback e-tron aan de club overhandigd. Met de in het totaal 57 nieuwe groenere voertuigen wordt het grootste deel van het wagenpark nu geëlektrificeerd, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk zal dalen.

 Het trainingscentrum in Neerpede zal op korte termijn door EDI (Electric D’Ieteren Solutions) uitgerust worden met 20 dubbele laadpalen. Hierdoor kunnen er 40 wagens simultaan geladen worden om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het elektrische rijbereik van de Audi plug-in hybrides.

RSC Anderlecht wil mee zijn schouders zetten onder initiatieven van duurzamer energiegebruik. Door de samenwerking met Audi kunnen we dat nu concreet maken. De flexibele vergroening van een groot deel van ons wagenpark past perfect in de voortrekkersrol die we willen spelen”, aldus Karel Van Eetvelt, CEO van RSCA.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Quentin Praet (quentin.praet@effectivemedia.be / 0477 22 42 77) of Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33).

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Vergotte 8790 Waregem
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending