Volkswagen stelt de Golf 4MOTION voor

Golf 4MOTIONVolkswagen breidt het aanbod van de nieuwe Golf uit. Na de versies met voorwielaandrijving die eind 2012 gelanceerd werden, verschijnt nu de vierwielaangedreven Golf 4MOTION aan de start.

Volkswagen zet zo de traditie van de Golf met vierwielaandrijving voort, een traditie die in 1986 begon met de lancering van de allereerste Golf syncro. De permanente vierwielaandrijving van de nieuwe Golf, met een Haldex-koppeling van de vijfde generatie, is een van de meest moderne systemen van dit type ter wereld.

De intelligent gestuurde 4MOTION-aandrijving weegt 1,4 kg minder dan de vorige generatie, werkt zonder drukaccumulator en reageert extreem snel.

Voor het nieuwe model biedt Volkswagen de keuze uit twee krachtige en tegelijk zuinige common-rail-TDI-motoren, nl. de 1.6 TDI van 77 kW (105 pk) en de 2.0 TDI van 110 kW (150 pk). Een vergelijking tussen de nieuwe Golf 4MOTION van 110 kW en zijn voorganger van 103 kW (140 pk) maakt meteen de buitengewone energetische efficiëntie van de nieuwkomer duidelijk. Ondanks zijn 10 pk extra vermogen verbruikt de Golf VII gemiddeld 0,8 l/100 km minder, een daling met 15%.

Hightech standaard

Net zoals de modellen met voorwielaandrijving is ook de nieuwe 4MOTION standaard uitgerust met een stop-startsysteem en energierecuperatie. Reeds vanaf het basisniveau Trendline beschikt hij over het antislipsysteem EDS op de vier wielen, het elektronisch geregelde differentieel XDS tussen de wielen voor- en achteraan, de elektronische stabiliteitscontrole, de antimulticrash-remfunctie, zeven airbags, dagrijlichten, klimaatregeling, elektrisch bediende ruiten voor- en achteraan, een boordcomputer en een tft-aanraakscherm.

In België is de wagen bovendien standaard uitgerust met het automatische noodremsysteem Front Assist.

Volkswagen biedt de nieuwe Golf 4MOTION uitsluitend in vijfdeursversie aan. De klant heeft de keuze uit de uitrustingsniveaus Trendline en Highline. De vanafprijs bedraagt 23.300 euro incl. btw.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending