Volkswagen verkoopt LeasePlan Corporation

LP3,7 miljard euro, dat is het bedrag dat een consortium van investeerders heeft moeten betalen om de wereldleider in leasing en vlootbeheer LeasePlan te kopen van Volkswagen en Fleet Investment (een investeringsonderneming van de Duitse bankier Friedrich von Metzler).

In dat consortium zitten behoorlijk wat partijen: een Nederlands pensioenfonds (PGGM), het grootste Deense pensioenfonds (ATP), de staatsinvesteringsfondsen ADIA (Abu Dhabi) en GIC (Singapore) en investeringsfondsen waar TDR Capital en Goldman Sachs aan de touwtjes trekken. Volgens de eerste berichten zou LeasePlan als een onafhankelijk bedrijf blijven werken en blijft Vahit Daemi aan als CEO.

Volkswagen versterkt de uitbouw van zijn eigen financieringsactiviteiten en daardoor was het niet langer interessant om een multimerk leasingmaatschappij in portefeuille te houden. Bovendien wil VW tussen nu en 2017 5 miljard euro per jaar besparen.

LeasePlan werd opgericht in 1963, heeft vestigingen in 32 landen, stelt 6.800 personen te werk en beheert een vloot van 1,5 miljoen voertuigen.

 

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!