Volley Vlaanderen gaat elektrisch met Maurin Belgium

GMS Leuven-Tienen, onderdeel van Maurin Belgium, is officiële wagenpartner van volleybalfederatie Volley Vlaanderen. Een samenwerking die gepaard gaat met grote ambities, want de federatie maakt van de samenwerking gebruik om ambitieuze doelen te stellen.

Volley Vlaanderen maakte immers bekend dat zij vanaf heden hun volledige wagenpark zal vervangen door 100% elektrische voertuigen. Deze strategische beslissing onderstreept de toewijding van de federatie aan duurzaamheid en de bescherming van het klimaat.

De overstap naar elektrische wagens is een logische stap in het beleid van de federatie, die ernaar streeft om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van milieuverantwoordelijkheid binnen de sportwereld. Door te kiezen voor elektrische voertuigen vermindert de federatie haar CO2-uitstoot aanzienlijk en draagt zij bij aan een schonere en duurzamere toekomst.

Van links naar Rechts: Christophe Kumps (Managing Director GMS Leuven-Tienen), Bert van Buggenhout (Head Sales & Marketing Topvolleybelgium) en Ivan Van Roosbroeck (Site Manager GMS Tienen).

“Bij de volleybalfederatie vinden we het belangrijk om niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten een voorbeeld te stellen,” zegt Filip Buijs, CEO van Volley Vlaanderen. “De overgang naar een volledig elektrisch wagenpark past perfect binnen onze visie om als organisatie onze ecologische voetafdruk te verkleinen en actief bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.”

De nieuwe elektrische wagens zullen worden gebruikt door het personeel en voor officiële doeleinden, wat niet alleen de uitstoot vermindert, maar ook kosten bespaart op lange termijn door lagere onderhoudskosten en besparingen op brandstof. Kyan Vercauteren en Joppe Van Langendonck, wereldkampioenen U21 Beachvolleybal, waren de eersten die van de samenwerking konden genieten. Zij namen met de glimlach plaats achter het stuur van hun smart #3. Daarnaast versterken ook 6 Mercedes-Benz EQA’s en 3 EQB’s de vloot van de volleybalbond.

#Auto #Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine