Volvo Cars test nieuwe draadloze laadtechnologie

Volvo Cars integreert en test samen met een selectie partners een nieuwe draadloze laadtechnologie in een reële stedelijke omgeving, om zo het potentieel ervan voor toekomstige elektrische auto’s te beoordelen.

In een periode van drie jaar zal een kleine vloot volledig elektrische Volvo’s XC40 Recharge door Cabonline, de grootste taxi-operator in Scandinavië, worden gebruikt als taxi’s en draadloos worden opgeladen aan stations in Göteborg, in Zweden.

Het testen van het draadloos laden is een van de vele projecten die zijn uitgewerkt binnen het strategische initiatief Gothenburg Green City Zone, dat bepaalde zones binnen de stad gebruikt als reële testomgevingen voor de ontwikkeling van duurzame technologieën.

“Gothenburg Green City Zone stelt ons in staat om opwindende nieuwe technologieën uit te proberen in een reële omgeving en ze op termijn te beoordelen voor een mogelijke toekomstige bredere invoering”, aldus Mats Moberg, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling bij Volvo Cars. “Nieuwe laadtechnologieën uittesten samen met een selectie partners is een goede manier om alternatieve laadopties voor onze toekomstige auto’s te beoordelen.”

De laadstations voor deze test worden geleverd door Momentum Dynamics, een toonaangevende provider van draadloze elektrische laadsystemen. Het laden start automatisch wanneer een compatibel voertuig boven op een in de straat verwerkt laadpad parkeert; zo kunnen bestuurders hun auto makkelijk opladen zonder dat ze uit hoeven te stappen.  

Het laadstation stuurt energie door het laadpad, en die wordt opgevangen door een ontvanger in de wagen. Om de auto makkelijk te positioneren boven het laadpad zal Volvo Cars zijn 360-gradencamerasysteem gebruiken. Voor de volledig elektrische XC40 Recharge bedraagt het draadloze laadvermogen meer dan 40 kW, waardoor dit model ongeveer vier keer sneller oplaadt dan met een bedrade lader van 11 kW AC en bijna even snel als een snellader van 50 kW DC.

In totaal zullen de Volvo’s meer dan 12 uur per dag worden gebruikt en 100.000 km per jaar rijden; zo wordt dit ook de eerste duurzaamheidstest voor volledig elektrische Volvo’s in een commercieel gebruiksscenario. 

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

ACB Wavre 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
ACB Zaventem 1930 Zaventem
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Garage Rutten Diest 3290 Diest
Garage Rutten Hechtel 3940 Hechtel-Eksel
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Tournai 7500 Tournai
Novabil Moeskroen 7700 Moeskroen
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Waregem Cars 8790 Waregem
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending