Volvo Scancar opent hypermoderne vestiging in Wilrijk

Scancar – dat deel uitmaakt van de Fidenco Automotive Group – blijft in volle groei. Dat bewijst het met de verhuis naar de gloednieuwe ‘state of the art’ vestiging aan de Boomsesteenweg 505 in Wilrijk.

foto: Volvo Scancar

Scancar is officiële concessiehouder van Volvo met vestigingen in Brasschaat, Deurne, Lier en Wilrijk. De forse uitbreiding op de kersverse locatie  in Wilrijk (naast Van Mossel GMAN) – twee keer zo groot in vergelijking met het oude adres – moet een cadeau voor zowel de werknemers als het clienteel zijn. Vanaf 14 januari kan de klant in alle transparantie er bijna mee onder de motorkap kijken terwijl de mecanicien een herstelling uitvoert. Een grote showroom, dito parking, fotostudio én eigen wasstraat maken het verhaal compleet. “Dit wordt dé referentie voor de toekomst”, aldus Algemeen DirecteurMarc Stuyck.

Hoogtechnologisch

foto: Volvo Scancar

Het team van Scancar telt zowat 50 werknemers, waarvan er 20 in het nieuwe filiaal van Wilrijk aan de slag gaan, verspreid over de customer service afdeling en de sales. De totaaloppervlakte bedraagt zo’n 7450 m2, inclusief parking voor 101 wagens. De nieuwe site wordt voorzien van alle hedendaagse en hoogtechnologische snufjes. Het atelier breidt fel uit van 5 werkbruggen naar 11 stuks. Het hele team van de huidige vestiging in Wilrijk verhuist mee naar de nieuwe locatie en er zijn verder een handvol nieuwe mensen aangeworven, voornamelijk techniekers en een extra klantenadviseur.”

Rechtstreeks contact met mecanicien

foto: Volvo Scancar

Op de nieuwe locatie in Wilrijk worden bezoekers voortaan verwelkomd in een huiselijke ontvangstruimte (Volvo Retail Experience), in een showroom die plek biedt voor 25 wagens. Uniek is ook de eigen fotostudio, waar zowel de nieuwe als Volvo Selekt wagens in beeld worden gebracht om via de digitale weg een koper te vinden. Er is ook een businesscorner voorzien en eveneens nieuw is het concept van de Volvo Personal Service Technician. In het nieuwe filiaal hebben de klanten rechtstreeks contact met de mecanicien die aan hun wagen werkt.

Ook naar duurzaamheid toe werd er toekomstgericht gedacht. Vijftien snellaadpalen zijn voorzien. Daarmee speelt Scancar in op de ambitie van het automerk. Volvo neemt zich voor dat tegen 2025 50% van de totale verkoop elektrische wagens zijn.

#Auto #Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending