Volvo V60 Plug-In Hybrid : Groene wagen van het jaar

volvov60hybridVan 1 tot en met 3 mei stond Circuit Zolder weer helemaal in het teken van Clean Week 2020, die dit jaar aan zijn vierde editie toe was. De Clean Week 2020 brengt spelers en belanghebbenden samen die werken rond ecologische mobiliteit en groene spitstechnologie. Naar jaarlijkse gewoonte werd tijdens de Clean Week de ‘Clean Car of the Year’ verkozen.

Opzet is om dit groene evenement jaarlijks terug te laten komen (minstens) tot en met 2020. Het evenement zal als platform aangegrepen worden om een update te bieden van alternatieve en toekomstgerichte technologieën, hoofdzakelijk in het kader van duurzame mobiliteit.

Derde editie Clean Car of The Year

Tijdens de Clean Week 2020 wordt jaarlijks de ‘Clean Car of the Year’ verkozen. Deze verkiezing van ‘de Groene Wagen van het Jaar’ is een initiatief van Auto Gids/Le Moniteur Automobile, VAB, Effective Media en Clean Week 2020.

Dit jaar ging de prijs voor ‘Clean Car of the Year’ naar de Volvo V60 Plug-In Hybrid. Volvo zet bij deze wagen de toon door een krachtige diesel te koppelen aan een elektromotor met als meerwaarde de plug-in technologie. Een auto met veel power en een lage uitstoot.

Volvo V60 Plug-In Hybrid

De beste eigenschappen van drie autotypes gecombineerd in één aantrekkelijke break? Maak kennis met de Volvo V60 Plug-in Hybrid, een hybrideauto van de nieuwste generatie.

De rijmodi Pure, Hybrid en Power geven de V60 Plug-in Hybrid drie verschillende gezichten. In de Pure-modus maakt de auto zoveel mogelijk gebruik van de aandrijving van de elektromotor. Als de accu is opgeladen met elektriciteit uit een hernieuwbare bron, dan bedraagt de actieradius maximaal 50 kilometer – een volledig CO2-vrije reikwijdte. De actieradius is afhankelijk van het terrein, het klimaat en de rijstijl.

Hybrid is de standaardmodus van de V60 Plug-in Hybrid. In deze stand werken de diesel- en elektromotor samen voor een optimale balans tussen rijplezier en duurzaamheid. In deze modus bedraagt de CO2-uitstoot 48 g/km, ofwel een dieselverbruik van 1,8 l/100 km. De actieradius is 900 kilometer.

In de Power-modus is alle technologie erop gericht om de prestaties van de auto naar het hoogste niveau te brengen. De diesel- en elektromotor leveren een gecombineerd vermogen van 158 kW (215 pk) plus 51 kW (70 pk) en een maximumkoppel van 440 plus 200 Nm. De direct aanspreekbare trekkracht van de elektromotor zorgt ervoor dat de V60 Plug-in Hybrid in 6,1 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert.

Kort samengevat :

  • Pure-modus: volledig elektrisch aangedreven, 0g/km CO2-uitstoot, 50 km actieradius,
  • Hybrid-modus: 1,8 l/100 km verbruik – 48g/km CO2-uitstoot, 900 km actieradius
  • Power-modus: 215 + 70 pk, koppel van 440 + 200 Nm, van 0 tot 100 km/u in 6,1 sec.
  • 100% fiscale aftrekbaarheid voor alle bedrijven (toch even nog met Alain checken)

‘Deze mensgerichte benadering staat centraal in onze filosofie ‘Designed Around You’. We hebben goed naar onze klanten geluisterd om een unieke, mensgerichte auto te ontwerpen die puur rijplezier combineert met uitstekende “groene”prestaties’, zegt Doug Speck, Senior Vice President, Marketing, Sales & Customer Service bij Volvo Car Group.

Unieke veiligheidsbenadering

De filosofie van Volvo Car Group is dat een elektrisch aangedreven Volvo net zo veilig moet zijn als elke andere Volvo. Dit wordt onderstreept door de meest recente Euro NCAP-resultaten: de nieuwe Volvo V60 Plug-in Hybrid behaalde namelijk de hoogste veiligheidsscore ooit voor een plug-in hybride. De score van vijf sterren in de Euro NCAP-tests, waarin onder meer een frontale botsing bij 64 km/uur plaatsvond, laat zien dat de V60 Plug-in Hybrid van hetzelfde hoge veiligheidsniveau is als de standaard V60.

“In 2012 waren we heel snel uitverkocht; dit jaar verloopt de verkoop ook heel vlot , we hebben juist nog enkele exemplaren beschikbaar. De klanten die begin dit jaar hun Plug-In Hybrid reeds in ontvangst mochten nemen, zijn heel erg tevreden met hun keuze. Ik ben er trouwens ook van overtuigd dat de Volvo V60 Plug-in Hybrid dé auto is die perfect beantwoordt aan de hoge wensen van de veeleisende bestuurders; inderdaad, geen compromissen op vlak van rijcomfort, geen “range anxiety”, fiscaal interessant en ten slotte een extra lage ecologische voetafdruk” aldus Wim Maes, Managing Director van Volvo Car Belux

Volvo Car Group verhoogt productie van Volvo V60 Plug-in Hybrid

Het succes van `s werelds eerste diesel aangedreven plugin hybride, de Volvo V60 Plug-in Hybrid zet door. Volvo Car Group verhoogt de productie om te kunnen voldoen aan de aanhoudende vraag naar Volvo`s meest innovatieve product.

De toenemende vraag – vooral vanuit Nederland, België en Italië – betekent dat de productie van de Plug-in Hybrid in de Torslanda fabriek in Zweden stijgt met ruim 1.200 units. In de eerste weken van productie worden zo’n 150 stuks per week geproduceerd. Na deze startfase was in eerste instantie een verhoging naar 225 stuks per week gepland, maar door de toegenomen vraag heeft Volvo dit weten te verhogen naar 282 stuks per week; een stijging van 90% ten opzichte van de startfase. De totale productie over 2013 bedraagt nu 7.600 stuks, met een doelstelling voor 2014 van 10.000 eenheden.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending