Voortaan ultrasnel laden bij Volvo Van Kasteren in Sint-Niklaas

Afgelopen vrijdag 29 april werd de nieuwe DC snellader van Volvo van Kasteren geopend door schepenen Hanssens en De Meester van Sint-Niklaas. Met deze laadpaal kunnen er twee wagens tegelijkertijd in minder dan een uur geladen worden.

De laadpaal is openbaar en ongeacht merk van wagen te gebruiken. 24/7 beschikbaar voor iedereen met een elektrische wagen.

De opening werd gestart door een kort woordje uitleg van zaakvoerder Serge Wielandts. “Met de 100% groene stroom van Wase Wind en onze elektrische wagens die gemaakt worden in Gent, zetten wij ons in voor lokale projecten en aankopen”. Schepen Carl Hanssens van o.a. mobiliteit en publieke ruimte en zijn collega Schepen Wout De Meester van ruimtelijke ordening, duurzaamheid en natuur onthulden samen de laadpaal. Zij verwijderen het doek en hebben twee volledig elektrische Volvos  officieel aan de oplader gehangen. “Het is een mooie testcase voor de toekomst voor laadcapaciteit in Sint-Niklaas.” vertelt Hanssens.

Duurzaamheid

Met deze oplossing wil Volvo Van Kasteren de drempel voor elektrisch rijden, lager leggen. De laadpaal is gevestigd naast de concessie en elke minuut van de dag bereikbaar. Het laden kan met diverse soorten laadkaarten, ook buitenlandse.

De lader wordt voorzien van 100% groene stroom van Wase Wind. Met hoog vermogen levert deze tot 175 kW en 2 voertuigen zullen tegelijk kunnen laden. Kort weg wil dat zeggen dat 40 minuten zullen volstaan om uw wagen tot 90% te kunnen laden. Voor een 100 kilometer extra neemt het een luttele 10 minuten in beslag.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending