VW kijkt tegen miljardenboete aan in de VS

Passat VariantDe Duitse autobouwer Volkswagen kijkt in de Verenigde Staten tegen een potentiële monsterboete van zomaar even 18 miljard dollar aan. Aanleiding: volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft de autoconstructeur geknoeid met software die helpt de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Volgens de Amerikaanse milieutoezichthouder heeft VW het motormanagement van enkele dieselmodellen zo veranderd dat de schonere verbranding alleen gebeurt als de auto wordt onderworpen aan de periodieke keuring waarbij de uitstoot wordt gemeten. Het zou gaan om de modellen Jetta, Golf, Beetle, Passat, en ook om de Audi A3 uit de periode 2009 tot 2015.

Daarom wordt VW verplicht om bijna 500.000 voertuigen terug te nemen voor controle. Bij vastgestelde fraude dreigt per auto een boete van 37.500 dollar, waardoor het totale boetebedrag zou kunnen oplopen tot 18 miljard dollar. Volkswagen heeft in een reactie de verkoop van zijn dieselwagens in de US ondertussen al opgeschort. De markt reageert geschokt op het nieuws, het aandeel van Volkswagen nam een duik van 20%, of 16 miljard euro van de totale beurswaarde van het bedrijf.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem
Trending