Wat doen EV’s met het elektriciteitsnet? LeasePlan houdt grote stresstest

Wat gebeurt er met ons elektriciteitsnet wanneer we straks allemaal elektrisch rijden? Dat wouden ze bij LeasePlan ook wel eens weten. Enter: de grote “EV-stresstest”.

Eind vorig jaar maakte LeasePlan de verhuis naar een nieuw gebouw in Diegem. Een gebouw met 37 oplaadpunten voor elektrische wagens, waardoor LeasePlan beschikt over de tweede grootste laadcapaciteit in België. Geen overbodige luxe, als je weet dat de eigen vloot van de leasemaatschappij al 60 EV’s telt. Binnenkort wordt zelfs de kaap van de 100 gerond.

Om de impact van deze vloot op het eigen netwerk te kunnen inschatten, hield LeasePlan vandaag een grote EV-stresstest in samenwerking met Allego. 37 wagens werden tegelijkertijd aan de laadpaal gehangen en hun energiebevoorrading werd grondig gemonitord.

Test geslaagd!

LeasePlan spreekt alvast van een geslaagde test. “Balanceren is gelukt! De beschikbare stroom wordt op een eerlijke manier verdeeld over de wagens die staan te laden. We are futureproof!”, was de niet mis te verstane boodschap die Start Electric Specialist Peter Oosterop de wereld instuurde.

Concreet komt het erop neer dat de wagens niet aan het volle vermogen werden geladen, maar dat het beschikbare vermogen wel op een juiste manier over de EV’s werd verdeeld, zonder verlies van elektriciteit.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto