Wat met bedrijfswagenbestuurders die nog niet elektrisch kunnen/willen rijden?

De fiscale kaart gidst ons bedrijfswagenpark resoluut naar volledig elektrische auto’s. Maar vandaag is nog niet iedereen klaar voor de EV. Blijven zij in de kou staan of zijn er nog oplossingen?

Geen laadoplossing, teveel dagelijkse kilometers, geen gepaste auto binnen je budget,… er zijn heel wat redenen waarom nog niet iedereen kan overstappen op elektrisch rijden. Gelukkig biedt het segment van de plug-in hybrides een oplossing. Niet alleen blijven deze wagens nog even fiscaal voordelig, met een aftrekbaarheid die nog enkele jaren relatief hoog blijft in combinatie met een minimale CO2-bijdrage, PHEV’s evolueren ook constant en bieden steeds meer mogelijkheden.

Zo groeit de autonomie van dit soort wagens, met tot 100 km autonomie in de Škoda Superb iV en Kodiaq iV. Dat betekent dat deze wagens bijna drie keer de gemiddelde dagelijkse pendelbeweging (33 km) kunnen doen zonder CO2-uitstoot. Een serieuze kost- en brandstofbesparing uiteraard, terwijl je altijd kan terugvallen op de verbrandingsmotor voor lange ritten die de autonomie garandeert.

Snelladen

Bovendien kunnen de stekkerhybrides van het Tsjechische merk voor het eerst snelladen. Aan een 50 kW-paal laden de Kodiaq en de Superb daardoor van 10 naar 80% op 25 minuten. Voeg daar de sterke punten van beide modellen bij, met een ruime koffer (910 liter in de Kodiaq, 690 liter in de Superb) en zeer veel ruimte voor jou en je familie in combinatie met een herwerkt interieur met Smart Dials in de Kodiaq en zelfs Smart Dials met drukfunctie, 13” infotainmentsysteem en standaard zetels met massagefunctie in de Superb en je weet dat je een winnende combinatie in de hand hebt.

Opstap naar elektrisch

Zoals we hierboven al vermeld hebben, is plug-in hybride rijden nog even fiscaal interessant, maar is de toekomst van de bedrijfswagenvloot 100% elektrisch. Ook Škoda surft mee op deze elektrische golf. Niet alleen met een elektrisch aanbod, waarbij de Enyaq na de zomer gezelschap krijgt van de middelgrote SUV Elroq, maar ook met haar dienstverlening.

Škoda begeleidt haar klanten bij de overstap immers samen met Mobility Solutions by D’Ieteren, onze partner voor fleetklanten.

Škoda ontwikkelde de speciale reeks Corporate, een goed uitgeruste uitvoering op maat van professionelen. Ontdek de Kodiaq iV Corporate & Superb Combi iV Corporate.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 1830 Machelen
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine