We kopen weer meer tweedehands diesels en benzines

In de maanden mei en juni heeft Indicata, dat deel uitmaakt van Autorola een stevige stijging geregistreerd van 35.000 naar bijna 39.000 verkochte tweedehandswagens

Opvallend: de courantheid van zowel diesels als benzines blijft dalen, wat betekent dat ze nu sneller van de hand gaan. Een tweedehands voertuig werd in juni na gemiddeld 56 dagen verkocht. Begin van dit jaar was de trend nog anders, toen stonden 48% van de diesels en 38% van de benzines langer dan 3 maand op stock. De vrees binnen de tweedehandssector dat diesels “onverkoopbaar” gingen worden, blijkt dus toch niet te kloppen.

Justin van Os, account manager bij Indicata: “Het ziet er naar uit dat na een periode van twijfel de mensen zich steeds beter informeren en doelgericht zoeken naar een tweedehands wagen die binnen hun budget valt én waarmee ze de komende jaren nog de lage emissiezones binnen mogen. Zo mag je bijvoorbeeld nog tot 2025 Antwerpen binnen met een euro 5 diesel.”

Een andere trend: de gemiddelde leeftijd van occasies stijgt van 6.7 naar gemiddeld 7 jaar oud.

Top drie: the usual suspects

Als het gaat om de populariteit van de merken is er geen sprake van een trendbreuk. BMW, Mercedes-Benz en VW blijven de drie best presterende merken op de tweedehands markt.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending