#WeAreMobility Tour: tweede editie tijdens de Week van de Mobiliteit

Meer dan 400 proefritten werden in 2017 gehouden tijdens de #WeAreMobility Tour van de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie (FEBIAC). En ook dit jaar wil de federatie die week  benutten. Op zondag 16 september kan het grote publiek in hartje Antwerpen en Brussel kennis maken met gedeelde mobiliteit, micromobiliteit en  intermodale toepassingen.
Hoewel de meeste burgers op dit moment nog steeds de traditionele instrumenten voor individuele mobiliteit (auto’s en al dan niet gemotoriseerde tweewielers) verkiezen voor hun individuele reizen,zien we tegelijk een heel scala van producten en diensten opkomen, die zijn ontwikkeld om de mobiliteit in stadsgebieden te vergemakkelijken.

De originele en trendyeenwielers, hoverboards, elektrische steps en elektrische en/of gedeelde bromfietsen zijn stuk voor stuk mobiliteitselementen die nu al erg in de smaak vallen bij een avant-gardistisch publiek. Bovendien hebben ze een reëel potentieel om heel wat Belgen te overtuigen, of het nu gaat om pendelaars die er het laatste stukje van hun dagelijkse rit mee uitvoeren als aanvulling op een klassiek vervoermiddel of om stadsbewoners die graag een totale vrijheid genieten om zich in alle eenvoud te verplaatsen.

Afspraak op zondag 16 september…

Het orgelpunt van de Week van de Mobiliteit wordt de tweede #WeAreMobility Tour op zondag 16 september. Zowel in Brussel (Louizaplein) als in Antwerpen (Groenplaats) zal er een oppervlakte van

meer dan 1.000 m² worden gewijd aan micromobiliteit, gedeelde mobiliteit en toepassingen en diensten die het concept van ‘mobiliteit als een service’ integreren.

Naast een test- initiatieparcours rond micromobiliteit met begeleiding door gekwalificeerd personeel en de nodige veiligheidsuitrusting, zal de ruimte een exposantendorp omvatten datdoor onze mobiliteitsambassadeurs zal worden bezocht. Hun doel: het debat over de stedelijke mobiliteit op gang brengen, het grote publiek bewust maken van de problemen maar ook van het grondrecht dat mobiliteit met zich meebrengt, en tegelijkertijd het publiek openstellen voor deze problematiek.

… en daarna in januari 2019

Bovendien markeert deze Tour 2018 ook de officiële terugkeer van een compleet

paleis gewijd aan stedelijke mobiliteitsoplossingen in het kader van het 97e Autosalon van Brussel. Dat paleis zal toegankelijk zijn van 18 tot 21 januari en werd tijdens editie 2018 door meer dan 35.000 kijklustigen werd bezocht.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Mobiliteit