En daar is al een nieuwe lijst met “valse hybrides”

Drie weken geleden kondigden we de publicatie aan van de lijst met “valse hybrides”. Deze lijst is intussen aangepast door de FOD Financiën.

Een tip: als u een plug-inhybride auto koopt, kijk dan regelmatig op de website van de FOD Financiën om er zeker van te zijn dat uw (toekomstige) aankoop niet in deze lijst met “fake hybrids” is opgenomen.

In drie weken tijd is deze lijst namelijk al aangepast. Deze werd immers aangevuld met drie extra modellen (varianten van de Audi Q5).

Wat is een “fake hybrid” ?

Een “nephybride” is een plug-in hybride auto die

  • meer dan 50 gram CO2/km uitstoot
  • OF over een batterij beschikt waarvan de energiecapaciteit minder is dan 0,5 kWh per 100 kilo die het voertuig weegt.

Alleen al aan één van deze twee voorwaarden voldoen, is voldoende om een hybride auto op de fiscale zwarte lijst te krijgen.

Welke impact heeft dit op de fiscaliteit?

Voor fiscale berekeningen met betrekking tot deze “valse hybrides” is het noodzakelijk om te kijken of er een overeenstemmend voertuig is. Als dat het geval is, moet de CO2-waarde van dit corresponderende voertuig worden gebruikt. Zo niet, dan moet de op het gelijkvormigheidsattest (punt 49.1) vermelde waarde worden genomen en met 2,5 worden vermenigvuldigd.

In deze lijst van “valse hybrides” die door de FOD Financiën werd gepubliceerd, vindt u in het groen of rood de CO2-waarde die in aanmerking moet worden genomen voor uw fiscale berekeningen (VAA en aftrekbaarheid).

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending