Wie heeft de meest vooraanstaande automatische rijsystemen? (videos)

Volgens een internationaal onderzoek dat Euro NCAP, Global NCAP en Thatcham Research hebben gevoerd, denken zeven automobilisten op tien dat het vandaag al mogelijk is om een auto te kopen die op één of andere manier autonoom rijdt. Dat dreef het instituut dat de veiligheid van auto’s controleert ertoe om die autonome rijhulpsystemen eens van dichterbij te bekijken, meer bepaald bij de volgende 10 modellen: Audi A6, BMW 5 Reeks, DS 7 Crossback, Ford Focus, Hyundai Nexo, Mercedes-Benz Classe C, Nissan Leaf, Tesla Model S, Toyota Corolla en de Volvo V60.

Cut-in scenario

Rijhulpsystemen helpen de bestuurder bij vooraf bepaalde omstandigheden op de weg. Ze kunnen automatisch een versnelling kiezen in functie van de bocht, de snelheidslimiet en het verkeer. Euro NCAP heeft een test ontwikkeld om hun prestaties tijdens crisissituaties te testen, op een oefenterrein weliswaar.

Wie komt er het best uit?

Wanneer ze gebruikt worden als voorzien, kunnen de rijhulpsystemen de bestuurder een comfortabelere en minder stressendere rit bezorgen en helpen bij het houden van afstand ten opzichte van het voorgaande voertuig. De systemen reageren weliswaar verschillend tijdens de verschillende testen. Naargelang de aanpak treedt er een verschil op tussen de interventie van de bestuurder en die van de wagen. In sommige scenario’s kon zelfs enkel door een interventie van de bestuurder een aanrijding vermeden worden.

Cut-out scenario

In de DS en de BMW blijft de bestuurder aan het commando. Bij de Audi, Ford, Hyundai, Mercedes, Nissan, Toyota en Volvo is er dan weer een evenwicht tussen assistentie van de bestuurder en overname door het systeem. Bij Tesla is de autopilot tot slot omnipresent. Met het risico dat de bestuurder te laat ingrijpt …

Ontdek hier de video’s van de tien tests!

Conclusie…

Deze eerste reeks testen van rijhulpsystemen toont duidelijk dat deze technologie niet autonoom noch automatisch piloterend is, maar slechts een hulpmiddel. De aanwezigheid van een persoon achter het stuur is noodzakelijk bij deze passieve en actieve systemen, want ze blijven op het achterplan betreffende de verzekering van de veiligheid.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto