Worden de gepersonaliseerde nummerplaten opnieuw goedkoper vanaf de herfst?

Sabien Lahaye-Battheu, parlementslid voor Open VLD, stelde onlangs een parlementaire vraag aan de bevoegde minister, François Bellot (MR). Deze vraag ging over de prijs van gepersonaliseerde nummerplaten: “Begin mei zei de minister dat de prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat zou worden teruggebracht tot 1.000 euro, na een verhoging eind 2015 naar 2.000 euro. Naar verluidt daalde het aantal aanvragen sinds de prijsverhoging tot 100 à 200 per maand, terwijl er voordien 360 tot 740 aanvragen per maand waren. Is deze voorgenomen prijsverlaging inmiddels definitief beslist en wat is dan de timing?”

 

De minister bevestigde dat hij van plan is om de prijs te verlagen van 2.000 naar 1.000 euro. François Bellot zorgde bovendien voor de nodige toelichting: “Ik heb inderdaad beslist tot een prijsverlaging van de gepersonaliseerde kentekenplaten van 2.000 naar 1.000 euro. Wanneer dit ingaat, hangt af van de besluitvormingsprocedure, maar ik verwacht dat dit gebeurt in het najaar. Na de prijsverhoging tot 2.000 euro in november 2015 was er een disproportionele terugval in het aantal afleveringen, met minder inkomsten tot gevolg.

 

Met deze ingreep willen we terug naar het vroegere inkomstenniveau. We hadden beter bij de aanvang een hoger tarief bepaald en de populairste combinaties tegen die prijs aangeboden. Nog beschikbare, minder populaire combinaties hadden vervolgens geleidelijk aan kunnen worden afgeleverd tegen lagere prijzen. Het ontwerpbesluit zal worden voorgelegd in een ministerraad en de minister van Begroting moet sowieso ook zijn akkoord geven.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!