World Car of the Year 2023: drie prijzen voor de Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 heeft de prestigieuze awards World Car of the Year, World Electric Vehicle en World Car Design of the Year gewonnen. Een internationale jury prees het aerodynamische ontwerp en de elektrische actieradius van de auto.

Een jury van 100 autojournalisten uit 32 landen koos de Ioniq 6 uit drie finalisten, die allemaal in 2022 op de markt kwamen. Het is de tweede keer op rij dat Hyundai drie World Car Awards wint. Vorig jaar riep de jury de Hyundai Ioniq 5 uit tot winnaar in dezelfde categorieën.

“We zijn verheugd dat we deze prestigieuze prijs twee jaar op rij in ontvangst mogen nemen. Het is een erkenning van het immense talent en de onvermoeibare inspanningen van alle medewerkers van Hyundai Motor Company om EV’s zoals de Ioniq 6 op de markt te brengen”, aldus Jaehoon Chang, Voorzitter en CEO van Hyundai Motor Company. “Deze eer versterkt onze inzet om wereldwijd leider te zijn in de elektrificatie van voertuigen en zal onze inspanningen als leverancier van slimme mobiliteitsoplossingen versterken.”

SangYup Lee, Executive Vice President en hoofd van het Hyundai Global Design Center, voegt daaraan toe: “We willen altijd op emotioneel niveau contact maken met onze klanten en met het ontwerp van de Ioniq 6 hebben we een unieke auto gecreëerd. De stoere stroomlijn combineert een sterke emotionele aantrekkingskracht met aerodynamische efficiëntie om een uitzonderlijke actieradius te leveren. Binnenin hebben we gezocht naar een persoonlijke studio die de reflecterende ruimte en stille functionaliteit biedt die volgens ons het ontwerp van elektrische voertuigen verheft.”

V2L, OTA, e-ASD…

De Hyundai Ioniq 6 is het tweede elektrische model van het merk Hyundai, Ioniq. Hij maakt optimaal gebruik van de architectuur van het modulaire elektrische platform (E-GMP) met een 800 V architectuur, ultrasnelle oplaadmogelijkheden voor 10-80% opladen in slechts 18 minuten en een ruim interieur.

Met een ultralage luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 is de Ioniq 6 een van de meest aerodynamische en energiezuinige elektrische voertuigen op de markt. De elektrische Streamliner heeft een WLTP actieradius van 614 km op één lading. Het standaard tweewielaangedreven model met 18-inch banden heeft een WLTP energieverbruik van 13,9 kWh/100 km.

De vele functies van de Ioniq 6 omvatten V2L (Vehicle-to-Load) technologie, talrijke rijhulpsystemen en geavanceerde connectiviteit met OTA (Over-The-Air) software-updates die de ultieme rijervaring bieden. Het ruime en ergonomische interieur maakt optimaal gebruik van de verlengde wielbasis van 2.950 mm en biedt een reeks belangrijke functies, zoals dual-tone omgevingsverlichting, snelheidsgesynchroniseerde verlichting, EV performance tuning en electric active sound design (e-ASD), om de elektrische mobiliteitservaring te verbeteren.

Dit jaar riep de jury van de World Car Awards SangYup Lee ook uit tot World Car Person of the Year 2023 voor zijn belangrijke bijdrage aan de meest verbluffende en innovatieve concept- en productieauto’s die in 2022 werden onthuld, waaronder de Hyundai Ioniq 6, Kona en N Vision 74 rolling lab.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview