XEV YOYO debuteert in België

Stedelijke mobiliteit tot een plezier maken voor iedereen: dat is de missie van XEV, een innovatieve fabrikant van volledig elektrische auto’s.

Om deze ambities te realiseren, debuteert XEV YOYO, een 100% elektrische stadsauto, na zijn lancering in Italië in mei 2021, nu ook op de Belgische markt. Vanaf November 2022 is de XEV YOYO te ontdekken en online te bestellen bij V.J.B. MOTORS te HASSELT, de eerste officiële XEV-verdeler in België. XEV YOYO is een volledig elektrische vierwieler (L7e) voor stedelijke mobiliteit geproduceerd door XEV. Het is een revolutionair voertuig met een combinatie van innovatie en Italiaanse stijl en geschikt voor de meest uiteenlopende behoeften van wie zich in de stadscontext en daarbuiten moet verplaatsen. In december en Januari zal de XEV YOYO ook te zien zijn in een pop-up store in het trendy en bekende Quartier Bleu, de nieuwste hotspot in Hasselt waar je kan shoppen, eten en wonen aan het water.

Prestaties

De XEV YOYO is ontworpen voor stedelijke mobiliteit, 100% elektrisch en verbruikt slechts 7,4 kWh/100km. Hij bereikt een maximumsnelheid van 80 km/u, heeft een bereik tot 150 km en is in minder dan 4 uur opgeladen.

XEV YOYO is een voertuig voor iedereen. Het is perfect voor het moderne stadsleven dankzij zijn compacte afmetingen. Met een draaicirkel van slechts 8 m en een lengte van iets meer dan 2,5 m is hij ideaal om in het stadsverkeer te laveren. Met XEV YOYO is het vinden van een parkeerplaats nog nooit zo eenvoudig geweest. Het geeft de klant de totale vrijheid en een eenvoudigere, meer ontspannen manier om te genieten van zijn reis in de stad.

Battery swap

XEV YOYO biedt een unieke oplaadoplossing die nu al aanwezig is in het voertuig – Battery Swapping – voor nog meer gemak en flexibiliteit. Battery Swapping is de belangrijke innovatie van XEV die het mogelijk maakt om de oplaadtijden van elektrische auto’s in te korten. De lege batterij kan in slechts enkele minuten worden vervangen door een opgeladen exemplaar. Dankzij de samenwerking met Eni sinds 2021 zal de batterijwisseltechniek worden geïmplementeerd in de geselecteerde Eni-tankstations. Momenteel worden de wisselstations en het wisselsysteem uitgebreid getest in Italië.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending