XXImo en RAM Mobile Data gaan samen bedrijfswagens monitoren

XXIMOXXImo en RAM Mobile Data (RMD) gaan samenwerken. Deze samenwerking maakt het mogelijk data van beide bedrijven te combineren en uit te wisselen, waardoor werkgevers meer inzicht krijgen in de manier waarop bedrijfswagens gebruikt worden.

RAM Mobile Data is actief op het gebied van hosting, netwerkdiensten en fleetmanagement. Door de informatie verkregen uit de systemen van RAM Mobile Data te koppelen aan het gebruik van de XXImo Mobility Card, ontstaat er voor werkgevers onder meer inzicht in het brandstofverbruik en de gereden kilometers van de bedrijfswagens. Zo is met het mobiliteitsplatform van RAM Mobile Data precies te zien waar een auto zich bevindt op het moment dat er met een XXImo Mobility Card geparkeerd of getankt wordt, hoeveel er wordt getankt en hoeveel kilometer er op dat moment gereden is. Dit kan misbruik voorkomen.

Analyse rijgedrag

De gegevensuitwisseling is uit te breiden met extra mogelijkheden, zoals een analyse van het rijgedrag. Zo behoudt men de controle over de onderhoudskosten. Ten slotte is de gegevensuitwisseling ook uit te breiden met een carsharingmodule om het wagenpark nog efficiënter in te zetten, waarbij medewerkers voertuigen online kunnen reserveren, openen en betalen met de XXImo Mobility Card.

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: “Door de gegevens van XXImo en RAM Mobile Data te koppelen en vanuit één punt beschikbaar te maken voor bedrijven, wordt het mogelijk om meer controle en dus grip te houden op onder andere brandstofverbruik en verreden kilometers. Zo draagt deze samenwerking bij aan verdere efficiëntie van het wagenparkbeheer.”

Jurjen Bottema, Director Network Services van RAM Mobile Data: “RAM Mobile Data en XXImo vullen elkaar uitstekend aan in de markt van innovatieve mobiliteitsoplossingen. Daarnaast is de dienstverlening van XXImo een krachtige tool om grip te krijgen op de mobiliteitskosten en om de medewerker flexibele keuzes te laten maken omtrent het zakelijke vervoer. Dit sluit nauw aan bij de mobiliteitsoplossingen van RAM Mobile Data.’’