XXImo en essent.be vergemakkelijken elektrisch rijden

Energieleveranciers Essent (Nederland) en essent.be (België) engageren zich samen met XXImo on de transitie naar elektrisch rijden bij de bedrijven te stimuleren. Waar bestaat dit partnership uit?

Klanten van XXImo kunnen voortaan laadpalen kopen, onderdeel maken van hun mobiliteitsbudget, of opnemen in een leasecontract, inclusief MobilityCard met laadfunctie in heel Europa. Werknemers kunnen het thuisladen bovendien via XXImo verrekenen met hun werkgever. Laadpaalonderhoud en en de 24/7 servicedesk maken het aanbod compleet.

In het partnership levert essent.be in België de energie, de expertise en de installatie van laadpalen. innogy, het bedrijf waar essent.be deel van uitmaakt, heeft al meer dan 24.000 oplaadpunten in twintig landen geïnstalleerd. In België en Nederland wordt dit nu ook opgestart.

De zakelijke markt krijgt er een unieke totaalaanbieder bij die kennis van de energiemarkt en de mobiliteitsmarkt met elkaar combineert.

Reacties
essent xximoPierre Pignolet, CEO essent.be, licht toe: “Een groene leefomgeving vraagt om het verduurzamen van onze gehele energiebehoefte: ook onze vervoersmiddelen moeten schone energie gebruiken. De samenwerking met XXImo is daarom heel belangrijk voor ons. Het is een grote stap voorwaarts om de klimaatdoelstellingen van Parijs te realiseren en meer mensen in staat te stellen hieraan bij te dragen.”

Ook Patrick Bunnik, CEO bij XXImo, onderstreept het belang van deze nieuwe samenwerking voor de bestuurders van elektrische wagens: “Nu krijgen bestuurders van elektrische wagens vaak met verschillende bedrijven te maken voor de aankoop van hun laadpas, laadpaal, de plaatsing ervan, wanneer er een storing plaatsvindt of voor het verrekenen van het thuisladen. Dit is omslachtig en vormt een belemmering voor werknemers om naar elektrisch rijden over te schakelen. XXImo brengt alles onder hetzelfde webportaal met één centrale servicedesk en versimpelt zo de toegang tot elektrisch rijden aanzienlijk.”

#Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending