Yeet! en Maes bouwen netwerk van ultrasnelladers

Ons land krijgt er in één klap meer dan 300 ultrasnelladers voor elektrisch rijden bij. Dat is een verdrievoudiging van het aantal snelle laadpunten dat vandaag reeds langs de Belgische wegen staat. Maes, uitbater van 262 tankstations onder de merken Esso, Maes en Shell, gaat daarvoor in zee met Yeet!. De eerste ultrasnelle Power Stations van Yeet! zullen dit jaar nog in gebruik worden genomen. Op drie jaar tijd krijgen de meeste tankstations van Maes een Yeet!-snellader.

Ultrasnel e-tanken

Dankzij de deal tussen Maes en Yeet! komen er 300 à 350 ultrasnelladers bij in België. Hoeveel het er exact worden, hangt af van de behoefte aan laadcapaciteit. Bedoeling is om alle e-rijders vlot te kunnen bedienen, zonder wachttijden. Sommige locaties zullen dus meer dan één ultrasnellader krijgen. De Power Stations van Yeet! hebben een vermogen van 350 kW. Eerder sloot Yeet! ook al contracten voor de plaatsing van 100 Power Stations in ons land. De deal met Maes brengt het totaal dus op ruim 400 snelle laadstations.

60 miljoen voor strategische locaties

Yeet! kiest voor samenwerkingsverbanden met strategisch gelegen locatiepartners, die delen in de winst. Luc Maes, co-CEO van de groep MAES, zag meteen het potentieel van dat model: “Het is een win-win voor beide partijen. Wij leveren de locatie en kunnen onze klanten een duurzaam alternatief bieden, terwijl onze partner zorgt voor de investering, de technologie én de exploitatie.” Ook bij Yeet!, dat ruim 60 miljoen euro investeert in het project, is men opgetogen over de samenwerking: “Wij kiezen er bewust voor om gebieden te ontsluiten en dan start je best met strategisch gekozen locaties zoals grote verbindingswegen of drukke verkeersaders en dat is precies wat Maes ter beschikking stelt.”

#Auto #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending