Renault: Z.E. Pass vergemakkelijkt elektrisch laden in België

Met de nieuwe gratis dienst “Z.E. Pass” vergemakkelijkt Renault de toegang tot openbare laadpalen in heel België. Z.E. Pass bestaat uit een app en een RFID-chipkaart. Met die kaart kunnen bestuurders hun elektrische auto eenvoudig en zonder cash opladen aan meer dan tweeduizend laadpalen in België en het buitenland. Daartoe hoeven ze zich niet langer te registreren bij de verschillende laadpaalexploitanten.

De gebruikers van een Z.E. Pass krijgen bovendien de mogelijkheid om beschikbare laadpalen in de omgeving weer te geven en de tarieven van de verschillende exploitanten te vergelijken. De app, die Renault in samenwerking met Bosch Software Innovations heeft ontwikkeld, is al beschikbaar in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Zwitserland en wordt in de komende maanden ook in andere landen beschikbaar.

Dankzij de Z.E. Pass hebben bestuurders van elektrische auto’s geen specifieke laadkaart meer nodig voor elke afzonderlijke laadpaalexploitant. Om zich te registreren volstaat het om de app te downloaden en de gevraagde gegevens in te vullen. Na controle van het e-mailadres kan de gebruiker een betaalwijze kiezen (PayPal of creditkaart). Vervolgens dient hij ook het chassisnummer van zijn elektrische Renault in te geven om te genieten van de meest voordelige tarieven.

De app is gratis beschikbaar voor de besturingssystemen Android en iOS. Om “elektriciteit te tanken” dient de klant een laadpaal te selecteren via R-Link of in de app. Daarna kan hij het laadproces starten en stoppen met de app of met zijn RFID-kaart.

#Business Driver #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine