Zeg niet langer SsangYong Motor Company, maar KG Mobility

SsangYong Motor Company werd in september 2022 overgenomen en geïntegreerd in de KG Group. De fusie omvat ook een naamsverandering, want de naam van de SsangYong Motor Company wordt op 22 maart gewijzigd in KG Mobility.

KG Group, dat SsangYong Motor Company heeft overgenomen, heeft 19 dochterondernemingen die actief zijn in uiteenlopende sectoren zoals chemie, staal, groene energie, informatietechnologie, media en zelfs onderwijs. De naamsverandering in KG Mobility gaat in op 22 maart, na goedkeuring door de Raad van Bestuur.

De nieuwe onderneming KG Mobility wil zich profileren als een duurzame, toekomstgerichte en mondiale speler op het gebied van de automobielindustrie en zal opereren onder de paraplu van de KG-groep.

Onder het motto “Go. Different. KG Mobility” wil KG Mobility vier nieuwe elektrische voertuigen in verschillende segmenten op de markt brengen. Na de Torres EVX komt er ook een middelgrote pick-up (O100) met elektrische aandrijving. Een grote elektrische SUV (F100) en een compacte elektrische SUV (KR10) zullen volgen. KG Mobility zal ook een nieuw platform voor elektrische voertuigen ontwikkelen en samen met andere IT- en softwarespelers binnen de KG-groep werken aan autonoom rijden en het ontwikkelen van connectiviteitstechnologie.

De naam SsangYong zal echter niet onmiddellijk verdwijnen, want de merknaam “SSANGYONG” zal nog enige tijd naast “KG Mobility” blijven verschijnen op officiële communicatiekanalen zoals de website.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Houman 2811 Hombeek
Garage Defrancq 3090 overijse
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending