Zeven Oost-Vlaamse Mercedes-Benz concessies verkocht aan Zweedse investeringsgroep

Vier vestigingen van Mercedes-Benz in Gent (Gent Zeehaven, Sint-Martens-Latem, Eeklo en de occasievestiging ‘Certified’ in Gent) en de concessies in Aalst, Ninove en Zottegem worden verkocht aan de Zweedse Anders Hedin Invest Group.

Belgische concessies die worden overgenomen door buitenlandse privépartijen, het is een trend die al lang aan de gang is bij Mercedes-Benz, zowel in binnen- als buitenland. Zo verkocht de Luikse groep Kalscheuer dit jaar drie van haar concessies aan het Franse Car Avenue. De bedoeling van het merk met de ster is om op die manier haar winstmarges te maximaliseren. Studies wijzen immers uit dat eigen filialen van constructeurs minder winstgevend zijn.

Niet de enige gegadigde

De zeven Oost-Vlaamse concessies konden ook op heel wat binnenlandse interesse rekenen. De West-Vlaamse groepen Vereenooghe en Ghistelinck wouden maar wat graag de provinciegrens oversteken en de concessies in Oost-Vlaanderen overnemen.

De Zweedse investeerder haalde het echter door haar langetermijnvisie. “Bij Daimler kwamen de langdurige en economische succesvolle voortzetting van de Mercedes-Benz-vestigingen in België en het daarmee gepaard gaande behoud van arbeidsplaatsen op de eerste plaats. Daarom verheugen we er ons over dat we in Anders Hedin Invest Group een ervaren koper met zo een visie gevonden hebben”, klinkt het bij de invoerder.

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending