Zipcar breidt zone uit rond nieuwe NAVO-hoofdkwartier


Zipcar, één van de grootste netwerken voor autodelen ter wereld, viert haar tweejarige aanwezigheid in de Brusselse regio. Na de uitbreiding van haar actiegebied in april 2018 kondigt Zipcar nu een nieuwe uitbreiding aan naar de NAVO-wijk in Evere en Haren.

70% van de NAVO-medewerkers wonen in Brussel

Zipcar groeit gestaag en blijft rekening houden met de wensen van de gebruikers in de hoofdstad. Om tegemoet te komen aan de vraag en de mobiliteitsuitdaging in de regio, wordt het actiegebied voor autodelen uitgebreid naar de omgeving van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier. De Haachtsesteenweg in Evere valt ook binnen het nieuwe gebied. ‘70% van de 4000 vaste medewerkers van de NAVO woont in Brussel, om nog maar te zwijgen van de vele bedrijven die actief zijn in de omgeving. Heel wat bedrijven uit die buurt hebben bovendien zelf al aangegeven dat ze ons netwerk graag zouden gebruiken. Voor Zipcar waren er dus voldoende redenen om de zone uit te breiden – ons tweejarige bestaan was daar een prima gelegenheid voor!‘ zegt Kate Croisier, directeur van Zipcar België.

500.000 keer autodelen in Brussel

Na twee jaar autodelen in Brussel heeft Zipcar een goed beeld van hoe het wagenpark gebruikt wordt, gebaseerd op meer dan 500.000 verplaatsingen van de leden.

  • 35 minuten: de gemiddelde duur van een rit
  • 9 kilometer: de gemiddelde afstand per rit
  • Meer gebruik van vrijdag tot zondag
  • Piekuren: op weekdagen tussen 16.00 en 21.00 u.
  • De vijf meest aangegeven redenen: vrije tijd, werk, shopping, bezoekjes, vervoer naar de luchthaven

1 miljoen gebruikers wereldwijd

Met meer dan 1 miljoen gebruikers noemt Zipcar zichzelf het grootste autodeelbedrijf ter wereld. In Brussel maakt Zipcar deel uit van een intelligent mobiliteitssysteem, en vormt het een aanvulling op het openbaar vervoer, waardoor het stedelijke verkeersopstoppingen terugdrijft en het een alternatief biedt voor de privéwagen. Zipcar biedt een autodeelmodel aan waarbij wagens beschikbaar zijn op basis van zelfbediening, en het beschikt over een vloot van 250 wagens in de Brusselse regio. Het bedrijf maakt deel uit van de Avis Budget Group, Inc. (Nasdaq: CAR), een wereldwijde aanbieder van huurwagens.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Mobility