Zo wordt KIA koolstofneutraal tegen 2045

“Voor ons gaat het niet alleen om doelen stellen en behalen. Het gaat om een visie die anderen zal inspireren om zich aan te sluiten bij deze beweging, die de mensheid ten goede komt en het milieu beschermt. Conform onze visie om uit te groeien tot een leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen, engageren we ons om tegen 2045 koolstofneutraal te worden.”

Met deze woorden geeft Hosung Song, President en CEO van Kia Corporation, aan dat het merk wil uitgroeien tot een echte marktleider in duurzame, verantwoorde en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Die doelstelling van koolstofneutraliteit tegen 2045 zal gehaald worden op basis van drie belangrijke pijlers: ‘Duurzame mobiliteit’, ‘Duurzame planeet’ en ‘Duurzame energie’

Die pijlers zullen Kia leiden bij zijn inspanningen om de koolstofemissies in alle facetten van zijn activiteiten terug te dringen, van de toeleveringen en logistiek, over de productie en het gebruik van de voertuigen tot de afvalverwerking. Tegen 2045 wil Kia zijn koolstofuitstoot met 97 procent reduceren in vergelijking met het niveau van 2019. Om koolstofneutraal te worden zal het merk nog aanvullende maatregelen implementeren die de resterende koolstofemissies volledig compenseren.

Kia zal tegen 2027 zeven nieuwe elektrische voertuigen op de markt te brengen. De autofabrikant introduceerde onlangs de volgende stap in deze technologie met de EV9 Concept, een prototype van een elektrische SUV met zeven zitplaatsen die snel kan uitgroeien tot een productiemodel voor de markten in de VS, China en het Midden-Oosten.

Kia wil zijn Europese gamma volledig elektrificeren tegen 2035. Vanaf 2040 zal het Kia-gamma ook in andere belangrijke markten over de hele wereld exclusief uit BEV- en FCEV-modellen bestaan, die tijdens het dagelijkse gebruik een nuluitstoot realiseren. Waterstof (brandstofcel) staat ook in de plannen van Kia voor het komende decennium. In deze fase in het leven van de wagen zal Kia grote stappen zetten om de grootste boosdoener van de koolstofuitstoot drastisch te reduceren.

Naar een nulemissie productie

Tegen 2045 wil Kia een nuluitstoot bereiken in alle facetten van zijn activiteiten, met inbegrip van al zijn productiefaciliteiten.

Tegen 2030 zullen alle sites worden aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. En tegen 2040 zal dit overgangsproces voltooid zijn in alle Zuid-Koreaanse vestigingen van het merk. De Europese productievestiging in Slowakije betrekt nu al 100% van zijn elektriciteit uit groene energiebronnen. Door de efficiëntie van zijn productie-installaties te blijven verbeteren, wil de fabrikant zijn koolstofuitstoot met 1% per jaar verminderen.

Kia werkt ook samen met zijn leveranciers om de koolstofuitstoot van de onderdelen te beperken. Tegen 2022 wil Kia een koolstofemissiecontrolesysteem creëren voor zijn partnerbedrijven en zal het merk zijn leveranciers oplossingen aanreiken op basis van de gegevens die daaruit voortvloeien. Een belangrijk element van dit plan is het gebruik van ‘groen staal’, aangezien de staalindustrie van oudsher een van de grootste koolstofuitstoters ter wereld is. Daarnaast zal Kia ook samenwerken met ‘The Ocean Cleanup’, de non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt en schaalt om de oceanen van plastic te ontdoen.

Mariene ecosystemen beschermen

Naast de inspanningen binnen zijn eigen productie en logistieke processen zal Kia zal een ‘Blue Carbon’-project (blauwe koolstof) opstarten om op proactieve en tastbare wijze bij te dragen tot het behoud van het milieu in plaats van enkel de uitstoot te verminderen om zijn doelstelling van koolstofneutraliteit te bereiken.

Het project zal zich toespitsen op mariene ecosystemen, die een van de meest efficiënte koolstofabsorbeerders zijn. Om de hoeveelheid blauwe koolstof te verhogen, zal Kia de wetlands aan de kust van Korea herstellen en beschermen in samenwerking met externe partners. Korea heeft een van de meest uitgebreide getijdenmodderomgevingen ter wereld, waardoor het verhogen van het niveau van blauwe koolstof een groot verschil kan maken.

Daarnaast zal Kia ook samenwerken met ‘The Ocean Cleanup’, de non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt en schaalt om de oceanen van plastic te ontdoen.

#Advertorial #Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Quentin Praet (quentin.praet@effectivemedia.be / 0477 22 42 77) of Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33).

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto 8530 Harelbeke
Novoto 8830 Hooglede
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending