Zo zal de mobiliteit van morgen eruitzien

De mobiliteit verandert razendsnel, gesteund door nieuwe vervoersmodi, geavanceerde technologie en een aangepast fiscaal stelsel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ‘fleet managers’ zich vandaag ‘mobility managers’ noemen. In deze wereld vol nieuwe mogelijkheden is het belangrijk om met een partner samen te werken die u kan gidsen doorheen het aanbod.

Er zijn heel wat nieuwe tendensen vandaag zoals de opkomst van het mobiliteitsbudget, een fiscaliteit die de overstap richting elektrische wagens moet stimuleren, de mindshift van autobezit naar autogebruik of de populariteit van de fiets. En dan hebben we het nog niet gehad over het “cafetariaplan” de mogelijkheid om een gepersonaliseerd salarispakket, waarvan een deel kan bestaan uit iets anders dan een bedrijfswagen: extra vakantiedagen, ziekenverzekering, groepsverzekering, abonnement openbaar vervoer, enzovoort.

Een salarispakket samenstellen op maat van de werknemer is hierdoor niet gemakkelijk, maar daarom zeker niet onbelangrijk. Mobiliteit en verloning op maat zorgen immers voor gelukkige werknemers en een fiscale optimalisatie van uw bedrijf. “Uit financieel oogpunt moet men zich er immers van bewust zijn dat het bezit van een wagenpark een aanzienlijke kostenpost voor een onderneming vormt, zowel door de leasing of aankoop van de wagens als door factoren als brandstof of de aankoop van laadinfrastructuur voor EV’s”, vertelt Clotilde Van Laethem, Sales & Marketing Director bij Europcar Mobility Group. “Door de stijgende kosten van levensonderhoud, zijn gezinnen echter niet langer terughoudend  om geen eigen voertuig meer te hebben en om hun mobiliteit te heroriënteren.”

Van fiets tot step

Dat heroriënteren kan richting heel wat verschillende vervoersmodi, van fiets tot trein. Al deze opties integreren in je mobiliteitspolicy, is echter niet gemakkelijk zonder samenwerking met een partner die met kennis ter zaken een oplossing op maat kan voorstellen.

Van Laethem verklaart: “Wij zijn niet langer enkel een autoverhuurder. Voor zowel particulieren als professionelen hebben wij verschillende oplossingen ontwikkeld: kortetermijnverhuur van auto’s of bestelwagens; het opzetten van partnerschappen voor het leasen van traditionele of elektrische fietsen; parkeerbeheer; opladen voor elektrische en hybride voertuigen voertuigen; het aanbieden van mobiliteitskaarten die toegang geven tot het openbaar vervoer, autodelen, parkeerbetalingen, tankbeurten, enz. Elk bedrijf kan contact met ons opnemen om een op maat gemaakt partnerschap op te zetten.”

Ook de traditionele bedrijfswagen wordt trouwens niet vergeten, daar heeft Europcar een oplossing die in tijden van leveringsproblemen bijzonder interessant is: een flexibele kortetermijnverhuur van maximaal 6 maanden. Dit contract kan op elk moment stopgezet worden.

Om beter in te spelen op deze bredere mobiliteit, veranderde Europcar zijn naam in Europcar Mobility Group. Alle info over hun diensten vindt u hier.

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending