Zo ziet de concessie van de toekomst eruit

Agentschapsmodel, overnames, elektrificatie en ecologie, tekort aan technische profielen op de arbeidsmarkt… de sector is volop in beweging, arbeidsmarkt… de autosector kent vandaag heel wat uitdagingen. In hoeverre speelt de locatie van je concessie een rol in het oplossen van deze problemen?

Begin juli verhuizen de teams van Brussels Auto Group Anderlecht en D’Ieteren Center Brussels naar het gloednieuwe D’Ieteren Mobility Center langs de Industrielaan in Anderlecht waar 3.700 nieuwe en tweedehandsvoertuigen jaarlijks een nieuwe eigenaar zullen vinden. Een state of the art locatie met heel wat troeven. Het bedrijf heeft immers  als doel een locatie te creëren die de verschillende bestaande en toekomstige vormen van stedelijke mobiliteit met elkaar verenigt, maar die ook duurzaam en flexibel is.

Hypermoderne mobiliteitssite

Didier Willems, CEO van D’Ieteren Mobility Company: ‘Op deze nieuwe locatie, gelegen langs de Industrielaan in Anderlecht, bundelen twee van onze concessies hun krachten. Zowel de teams van Brussels Auto Group Anderlecht als die van D’Ieteren Center Brussels zijn voortaan in het gloednieuwe D’Ieteren Mobility Center Anderlecht aan de slag.’

‘Op deze hypermoderne mobiliteitssite vinden klanten al onze mobiliteitsoplossingen en onze kwaliteitsvolle service onder één dak. Naast de showrooms van onze merken Volkswagen, SEAT, CUPRA en Škoda, is er ook meer dan 3.000 vierkante meter werkplaatsruimte beschikbaar voor onderhoud en herstellingen. Een comfortabele businesslounge met gratis wifi en voldoende stopcontacten en een coffee corner met gratis warme en koude dranken maken het aanbod compleet.’

Multifunctioneel en energieneutraal

Het nieuwe D’Ieteren Mobility Center in Anderlecht vormt een onderdeel van de grotere Mobilis-site, die ook plaats zal bieden aan andere activiteiten. Flexibiliteit, innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad doorheen het hele project. Zo is de site volledig CO2-neutraal. Alle energie die in het gebouw verbruikt wordt, is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Op de Mobilis-site liggen meer dan 1.000 zonnepanelen. Voor zowel verwarming als koeling maakt het gebouw gebruik van geothermie.

Het project werd ook al meermaals bekroond. Zo behaalde het de eerste prijs in de categorie ‘Circulariteit’ op de prestigieuze wedstrijd BE-Circular. Tot slot draagt het project het prestigieuze BREEAM Outstanding label draagt. Dit betekent dat het voldoet aan een aantal strikte normen met betrekking tot de kwaliteit van de ruimtes. Bovendien is het project ook genomineerd voor de prestigieuze BREEAM awards 2024, in de categorie “Best New Construction, non-residential project”.

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en 
D’Ieteren Mobility Company.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine