Al 100.000 bestellingen voor de Opel Mokka uit heel Europa

opel-mokkaZeven maanden na zijn komst bij de distributeurs, is de Opel Mokka al een absolute bestseller. Opel ontving meer dan 100.000 bestellingen voor de trendy subcompacte SUV, die bijzonder populair is in Duitsland, Rusland, Engeland, Italië en Frankrijk.

Maar dit uiterst succesvolle Opel-model is niet van plan op zijn lauweren te rusten: het model van 103 kW/140 pk met 1,4-liter turbobenzinemotor is nu ook verkrijgbaar met voorwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische zes-versnellingsbak.

Het nieuwe infotainmentaanbod en een Bose-geluidssysteem zorgen voor eersteklas entertainment. Voor extra glamour zijn er dan weer de nieuwe optionele wielen van 19 inch en de trendy metaalkleur Orange Rock.

“De Opel Mokka is een enorm succes, ook al is hij nog maar enkele maanden op de markt. Zowel de klanten als de experts zijn laaiend enthousiast. Getuige daarvan de vele prijzen die onze nieuwkomer al in ontvangst mocht nemen. Hij is bijvoorbeeld “Auto met vierwielaandrijving van het Jaar” zegt Duncan Aldred, waarnemend Vicepresident Sales, Marketing & Aftersales van Opel. “Om die leiderspositie te behouden, maken we de Mokka nog aantrekkelijker, met nieuwe motoren en hoogwaardige infotainment opties – en daardoor aantrekkelijk voor extra klanten.

Vernieuwde binnenkant: Turbo met voorwielaandrijving, infotainment van Bose

Het motoraanbod van de Mokka wordt nu uitgebreid met een aantrekkelijk alternatief: terwijl de 1.4 turbobenzinemotor aanvankelijk enkel verkrijgbaar was met adaptieve vierwielaandrijving en een handgeschakelde zes-versnellingsbak, kunnen klanten de 103 kW/140 pk sterke versie van de Mokka nu ook bestellen met voorwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische zes-versnellingsbak. Met zijn handgeschakelde zes-versnellingsbak en Start/Stop-systeem verbruikt de SUV slechts 5,9 liter benzine per 100 km, met een uitstoot van amper 139 g/km CO2. Hij bereikt vanuit stilstand 100 km/u in 9,9 seconden en haalt een topsnelheid van 193 km/u.

Het interieur is al even overtuigend met de nieuwe, ultramoderne infotainmentsystemen CD 600 en Navi 950. Alle elektronica aan boord is gemakkelijk te bedienen via het 7-inch grote kleurenscherm van hoge resolutie, waar ook het beeld van de optionele achteruitkijkcamera op verschijnt. Voor de telefoon en audiostreaming is er Bluetooth-aansluiting voorzien. Het Navi 950-systeem wordt standaard geleverd met kaarten voor heel Europa en kan geüpdatet worden door materiaal te downloaden via de USB-poort. Het premium Bose-systeem levert kristalheldere geluidskwaliteit met zes luidsprekers, subwoofer en digitale versterker.

Al die troeven aan de binnenkant van de Mokka zitten uiteraard verpakt in een aantrekkelijke buitenkant. De gespierde Opel SUV is een ware blikvanger met zijn nieuwe metaalkleur Orange Rock en de nieuwe optionele lichtmetalen wielen van 19 inch met vijf spaken.

Overtuigende attributen: compact, maar geknipt voor dagelijks gebruik

De Mokka staat zowel in de stad als daarbuiten zijn mannetje. Hij is geschikt voor het dagelijkse gebruik en ideaal voor een sportief weekend. Met een lengte van 4,28 meter biedt hij ruimte te over voor vijf passagiers in een hoge zitpositie. Hij brengt innovatieve functies uit de hogere voertuigklassen binnen handbereik van een breder publiek. Dat is het geval voor het adaptieve verlichtingssysteem AFL+, de ergonomische zetels met het kwaliteitslabel van Aktion Gesunder Rücken e.V. (Actie Gezonde Rug) en de geïntegreerde FlexFix-fietsendrager van tweede generatie – allemaal voorzieningen die de Mokka in het SUV-segment heeft geïntroduceerd.

Verder verbetert een hele reeks technologieën het rijcomfort en de veiligheid, zoals het elektronische stabiliteitsprogramma ESPPlus met Hill Start Assist en Hill Descent Control, de Opel Eye-frontcamera van tweede generatie met vooraanrijdingsassistent en verbeterde verkeersbord- en rijstrookassistent. De Mokka kan ook worden uitgerust met voor- of vierwielaandrijving (AWD). Het 4×4-systeem detecteert wanneer tractie nodig is op alle vier de wielen en zorgt er indien nodig voor dat de tractie het maximumniveau bereikt.

Het nieuwe model met voorwielaandrijving, 1,4-liter turbobenzinemotor en automatische zes-versnellingsbak is verkrijgbaar vanaf 21.640 euro in België.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine