Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET Podcast #23 - FLEET Manager of the Year Alain Peers – BMW: “Onze fleetverkopen zijn vandaag 82% full EV”

Begin dit jaar schreef Alain Peers geschiedenis door voor de derde keer de prestigieuze Fleet Manager of the Year award te winnen. Het was sowieso een boerenjaar voor BMW, met onder meer ook de nummer één positie in de verkooplijsten. Hoe beleefde Alain dit recordjaar? En hoe ziet hij de fleetmarkt evolueren? Ontdek het in deze podcast! 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET Podcast #22 - Redactiepodcast april 2024: China op het voorplan

Tijdens deze tweede redactiepodcast gaan Mika en Philip als een wervelwind door de hot auto (-en fiets) topics van de afgelopen weken. Focus op China, niet alleen een nieuwe speler trekt onze aandacht maar ook de concurrentie met de gevestigde merken. Tevens een bespreking van de nieuwe Dacia Duster en we kijken terug op de langeduurtest met de Ford Mustang Mach E. Tenslotte gooien we ook nog wat mobility issues in de mix met aandacht voor de LEZ en een nieuwe fiscale regeling rond bedrijfsfietsen.  

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET Podcast #21 - Hoe ziet Mate Rimac de toekomst van de auto-industrie?

Mate Rimac is niet alleen producent van de snelste wagen ter wereld. Hij is één van de visionairen in de autosector. Hij werkte zich van kleine Kroatische constructeur naar een belangrijke speler op het vlak van elektrificatie. Maar rijden we binnenkort allemaal elektrisch? Wat met waterstof? Worden de kaarten van de autosector de volgende jaren nog meer door elkaar gestuurd? Rimac wordt geregeld de Europese Elon Musk genoemd en heeft een pertinente mening over heel wat kwesties. En ook in deze podcast gaat hij geen vraag uit de weg.

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET Podcast #20 - Redactiepodcast maart 2024: We redden het autosalon van Genève

Voor het eerst verzamelt de volledige redactie in onze podcaststudio. Philippe, Philip en Mika bespreken het laatste autonieuws met een focus op het autosalon van Genève begin maart. Wat waren de blikvangers? En vooral: hoe maak je een autosalon opnieuw populair. Voorts hebben we het over de EV-premie voor zelfstandigen en kmo’s, de financiële problemen bij Fisker en of een elektrische Muscle Car wel of geen heiligschennis is.

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #19 - David Favest (Managing Director SEAT-Cupra Belgium): “Met Cupra gaan we resoluut voor succes in de B2B-markt”

Donkere wolken pakten zich vorig jaar samen boven de toekomst van het merk SEAT, dat zou vervellen van autoconstructeur naar speler op het vlak van gedeelde mobiliteit. Cupra is dan weer de nieuwe parel aan de kroon van de Volkswagengroep, maar waar blijven de nieuwe modellen? Geen betere persoon om deze en heel wat andere vragen te stellen dan David Favest, Managing Director van SEAT en Cupra in België. Verderop in het gesprek hebben we het ook over de dreiging van de Chinese automerken en de gevolgen van de laag ingeschatte restwaardes van EV’s op de leasingsector.

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #18 - 402 Automotive: "Wat met de toekomst van het autosalon?"

Vorige maand vond de allereerste Brussels Auto Show plaats. De meningen waren verdeeld. Fleet.be polste hoe de organisatie zelf terugkijkt op het evenement. De mensen van 402 Automotive blikken exclusief terug in de podcaststudio van FLEET.be.

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #17 - Frank Van Gool (Algemeen Directeur Renta)

In onze podcast Frank Van Gool, Algemeen Directeur Renta, de federatie die de leasemaatschappijen vertegenwoordigt. We hebben het met hem over de hot topics vandaag in de leasingwereld. Van elektrificatie tot verkiezingen. Geen onderwerp gaat hij uit de weg! 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #16 - Ronald Van Den Broek – Brussels Auto Show

Ronald Van Den Broek is Managing Director van 402 Europe, de organisator van de Brussels Auto show die plaatsvindt van 17 tot 21 januari in Brussels Expo. Wat mogen de bezoekers verwachten van deze auto show die een totaal andere koers vaart dan het traditionele autosalon dat we tot nu toe kenden? Hij kwam het ons zelf vertellen! 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #15 - Koen Van de Putte - Olympus Mobility

Koen Van de Putte is Managing Director van Olympus Mobility, dat met zijn mobiliteitsapp bedrijven helpt in hun transitie naar multimodaliteit. Olympus Mobility is een pionier in zijn vakgebied en was al bezig met de ontwikkeling van zijn app toen er nog wat meewarig werd gekeken naar alternatieve mobiliteitsoplossingen. Ondertussen is het een gewaardeerde partner van heel wat leasingmaatschappijen en bedrijven die duurzame mobiliteit hoog in het vaandel voeren. We hadden het met Koen over het mobiliteitsbudget, autodelen, het openbaar vervoer en zelfs een wandelvergoeding! 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #14 - “Iedereen Elektrisch! Revolutie in het Autorijden” met auteurs Stijn Blanckaert en Jochen De Smet

Autojournalist Stijn Blanckaert en voorzitter van EV Belgium Jochen De Smet hebben samen een boek geschreven: “Iedereen Elektrisch!” Waarover gaat dit boek en voor wie is het bedoeld? De co-auteurs komen met veel enthousiasme toelichting geven! 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #13 - Jochen De Smet - Congres On the Move

Jochen De Smet is voorzitter van EV Belgium en drijvende kracht achter het Congres “On the Move”, dat op 28 november plaatsvindt in Autoworld te Brussel. Wie zijn de topsprekers tijdens deze tweede editie over “All things electric cars”? Welke break-out sessies mogen de deelnemers verwachten? Jochen geeft tekst en uitleg! 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #12 - Michel Van Dongen (Fleet Manager RGF Staffing)

Bij ons in de studio Michel Van Dongen, fleet manager bij RGF Staffing en verantwoordelijk voor een vloot van 2000 voertuigen. We bespreken samen met hem de obstakels die hij zelf ondervindt in de transitie naar een elektrische vloot. 

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #11 - Ben Roels (Karel De Grote Hogeschool)

Bij ons in de podcaststudio, Ben Roels van de Karel De Grote Hogeschool. Hij is docent bacheloropleiding autotechnologie, coach in graduaat voertuigtechnieken en doet tevens onderzoek naar duurzame mobiliteit. Genoeg stof voor een boeiend gesprek! 

FLEET PODCAST #10 - Damien Deroanne (Romax): "Drie dagen en € 18 om met de Microlino van Turijn naar Brussel te reizen".

Damien Deroanne (Romax): “Drie dagen en € 18 om met de Microlino van Turijn naar Brussel te reizen”.

 • Zijn advies- en trainingsactiviteiten
 • Zijn boek Electric-Gate
 • Zijn reis van Turijn naar Brussel met de Microlino
 • Zijn visie op de toekomst van autorijden
 • Zijn volgende project, of eerder zijn droom

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #9 - Marnix Somers (VAB)

Marnix Somers is Directeur bijstand VAB. Wat zijn de trends in zijn sector? Met welke technische innovaties is de mobiliteitsclub bezig en hoe gaan ze om met de toenemende elektrificatie in de automobielsector? Ontdek het allemaal in onze podcast! 

FLEET PODCAST #8 - Koen Claesen (Van Mossel Automotive Groep)

Van Mossel Automotive Groep is de afgelopen jaren aan een onstuitbare opmars bezig in België en Luxemburg, met vooral overnames van dealers in Vlaanderen. CEO Koen Claesen ziet het bedrijf dat hij leidt niet als een ‘overnamemachine’. Er zit meer achter: een totaalconcept van mobiliteitsdiensten rond de auto met een duidelijke visie voor de toekomst …  

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #7 - Kaat Van Severen, FLEET Manager of the Year 2023: "Ja, er volgen nog merken bij Astara"

Kaat Van Severen van Astara werd dit jaar verkozen tot FLEET Manager of the Year. We vroegen wat die titel voor haar betekent, hoe ze het autosalon in januari beleefde, hoe ze haar strepen in de fleetsector verdiende en last but not least: welke nieuwigheden mogen we de komende maanden nog verwachten binnen de gamma’s van de Astara-merken.  

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #6 - Nahum Escobedo (lead designer Polestar)

Nahum Escobedo, lead designer bij Polestar: ”Ik vind mijn inspiratie buiten de wereld van de automobiel”

 • Hoe wordt je autodesigner?
 • Waar haalt hij zijn inspiratie voor het design van een nieuw model zoals de Polestar 3?
 • Vraagt het ontwerpen van een EV een andere aanpak dan een auto met verbrandingsmotor?
 • Wat zijn de designgeheimen van de Polestar 3?

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #5 - Claire D’Haese en Steve Vanslype (Mercedes-Benz)

Claire D’Haese van Mercedes-Benz was de eerste vrouw die tot FLEET Manager of the Year werd verkozen in 2022. In 2023 gaat ze een nieuwe uitdaging aan als O2O-manager bij het Duitse merk met de ster. Wat houdt die nieuwe job juist in en hoe verliep de transitie met haar opvolger Steve Vanslype? Ze kwamen allebei naar onze podcast-studio om toelichting te geven!

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #4 - Alain Visser (CEO Lynk & Co)

De CEO van Lynk & Co, Alain Visser, zit nooit verlegen om een controversiële uitspraak. Ook tijdens onze exclusieve podcast met hem nam hij geen blad voor de mond. Zo noemt hij de automobielindustrie ‘totaal niet innovatief’. Toch verrassend in tijden van elektrische transitie. Philippe Quatennens trok er voor naar Milaan.

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #3 - Bart Massin (Stroohm/EV Belgium) over de uitrol van e-mobiliteit

 • Is een elektrische auto vandaag de dag echt interessant, gezien de prijs van elektriciteit?
 • Wat moet er worden verbeterd om de elektrificatie te optimaliseren? 
 • Wanneer komen er gestandaardiseerde laadpassen/kaarten?
 • Hoeveel kost een laadpaal?
 • Hoe werkt de terugbetaling van elektriciteit aan huis?
 • Welke elektrische installatie heb je nodig voor een oplaadpunt?
 • Zullen er tegen 2026 genoeg laadpalen zijn?
 • Wie moet het netwerk van laadstations ontwikkelen?
 • Hoe zit het met waterstof?

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #2 - Gabriel Goffoy (Febiac) over het Autosalon 2023

 • Hoeveel merken zullen aanwezig zijn op het Autosalon? 
 • Welke activiteiten zijn gepland voor de 100e editie van het Autosalon?
 • Congressen, tentoonstellingen, shows, wedstrijden, de European Car of the Year award, B2B activiteiten, lagere toegangsprijzen…

Deze podcast werd gerealiseerd dankzij de steun van

FLEET PODCAST #1 - Miel Horsten over de fusie tussen ALD Automotive en LeasePlan​

 • Hoe verloopt die transitie naar één groot nieuw bedrijf? 
 • Moet je dat land per land bekijken? 
 • Zal de overname een feit zijn tegen begin volgend jaar? 
 • Zie je vandaag grote strategische verschillen tussen beide bedrijven? 
 • Hoe gaat de klant beter worden van deze fusie/overname? 
 • Wat met het luik “mobiliteitsdiensten”? 
 • Zullen jullie stappen zetten om B2C leaseformules uit te werken? 
 • Verhoogt jullie machtspositie met 3,5 miljoen voertuigen qua aankoopbeleid en op de tweedehandsmarkt? 
 • Wanneer wordt de naam van het nieuwe bedrijf bekendgemaakt?
FLEET_be_podcast-01

FLEET PODCAST #1 - Miel Horsten over de fusie tussen ALD Automotive en LeasePlan