Alcomotive benoemt Olivier Sermeus als nieuwe COO

De nieuwe Chief Operating Officer wordt verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van de auto- en lichte bedrijfsvoertuigenmerken.

Damien Heymans, Alcomotive Managing Director, kondigde vandaag de benoeming aan van Olivier Sermeus als nieuwe Chief Operating Officer (COO). Sermeus zal zijn nieuwe functie combineren met zijn bestaande functie als Managing Director van Hyundai Belux.

Olivier Sermeus maakt sinds juni 2009 deel uit van de Alcopa groep, waar hij begon als Country Manager van Hyundai Belux. In de loop der jaren werd hij gepromoveerd tot Managing Director en nam hij extra verantwoordelijkheden op zich, waaronder Business Development. In die hoedanigheid was hij sterk betrokken bij de uitrol van de nieuwste merken Maxus & MG in de portefeuille van Alcopa.

Verantwoordelijk voor alle distributieactiviteiten

Olivier Sermeus zal alle distributieactiviteiten van Hyundai, Suzuki, SsangYong, Isuzu, MG en Maxus coördineren. Dit betekent dat de Managing Directors van deze merken rechtstreeks aan de COO zullen rapporteren.

Als nieuwe COO zal Olivier Sermeus de eindverantwoordelijkheid nemen voor de prestaties van de 6 merken die in 6 landen actief zijn. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de commerciële ambities en hij zal mogelijke synergieën tussen de verschillende merken en bedrijfssectoren ontwikkelen.

Damien Heymans over de benoeming van de nieuwe COO:

Deze nieuwe functie is zeer belangrijk voor de toekomst van Alcomotive en haar activiteiten. De COO zal werken aan meer stroomlijning en een nauwere samenwerking tussen onze mensen. Ik ben ervan overtuigd dat dit zal resulteren in een betere prestatie, een hogere klanttevredenheid en meer efficiëntie. Met zijn lange en succesvolle staat van dienst bij Alcomotive is Olivier Sermeus de juiste man om onze merken naar onze ambitieuze doelstellingen te leiden.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine