Arval noteerde groene cijfers in 2023

Arval

Arval, een belangrijke speler op het gebied van langetermijnleasing en mobiliteitsoplossingen, heeft in 2023 zijn groei versneld en behield daarbij het positieve elan van de afgelopen jaren. Het wagenpark telt nu wereldwijd 1.701.540 leasevoertuigen, wat neerkomt op een organische groei van 6,9% ten opzichte van 2022, ruim boven het marktgemiddelde.

Steeds meer EV

Arval heeft zich als doel gesteld om tegen 2025 niet minder dan 350.000 BEV’s en 700.000 geëlektrificeerde voertuigen in zijn leasevoertuigenpark te hebben, om zo bij te dragen tot zijn doelstelling om de CO2-uitstoot van zijn voertuigenpark met 35% te verminderen ten opzichte van 2020. Eind 2023 leasede Arval al meer dan 166.363 batterij-elektrische voertuigen, een stijging met 85% ten opzichte van 2022.

Om de overstap naar elektrische voertuigen te ondersteunen, kondigde Arval onlangs de lancering van het nieuwe aanbod ‘Arval Charging Services’ aan. Deze formule biedt de mogelijkheid om een voertuig inclusief laadstation te leasen en is beschikbaar voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Arval tekende ook een internationale overeenkomst met ChargePoint, een belangrijke speler in oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen. Dankzij deze overeenkomst kunnen klanten van Arval thuis en op het werk over oplaadpunten beschikken, met een automatisch terugbetalingssysteem voor bestuurders en toegang tot een netwerk van meer dan 500.000 oplaadpunten in Europa.

Dit nieuwe aanbod voor oplaadpunten kadert in een reeks oplossingen die Arval reeds aanbiedt en die de energietransitie ondersteunen door niet alleen het gebruik van batterijvoertuigen te omvatten, maar ook alternatieve of aanvullende mobiliteitsoplossingen.

Arval België

Wat Arval België betreft, werd 2023 gekenmerkt door enkele belangrijke verwezenlijkingen.

“We haalden de kaap van 110.000 auto’s in ons gefinancierde wagenpark, we zetten de elektrificering van ons wagenpark voort (bijna een derde van de nieuw geleverde voertuigen is volledig elektrisch), we breidden ons fietsleasepark verder uit tot 4.000 fietsen, we integreerden met succes Terberg Business Lease na de overname in 2022, en we sloten het jaar af met een hoogtepunt, namelijk de opening van ons eerste Arval Premium Center”, vertelt​ Dan Boiangiu, Managing Director Arval Belgium

Arval Belgium wil blijven surfen op die positieve golf met ambitieuze plannen voor 2024. ​ ​

“Dit jaar zetten we het succesverhaal van onze duurzame groei voort, gebaseerd op de markterkenning van onze superieure servicekwaliteit en commerciële aanpak. Dat geeft ons de capaciteit om al onze mobiliteitsoplossingen op te schalen en te blijven bouwen aan een werkplek met tevreden werknemers, die tevreden klanten op de meest duurzame manier bedienen”, aldus Dan Boiangiu, Managing Director Arval België.

#Fleet Management Arval

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine