Attentia integreert mobiliteitsplatform van Olympus Mobility

Meer dan 15.000 Attentia klanten krijgen vanaf nu de mogelijkheid om hun bedrijfsmobiliteit te beheren met het mobiliteitsplatform van Olympus Mobility. Op die manier voorziet de HR- en Well-beingpartner als een van de eerste een volledig naadloze integratie voor onder andere het beheer van het wettelijk mobiliteitsbudget. Attentia werkt daarvoor samen met Olympus Mobility, die enige partij op de markt met een volledig digitaal mobiliteitsplatform.

60% meer vraag naar het wettelijk mobiliteitsbudget

De vraag van bedrijven naar het wettelijk mobiliteitsbudget stijgt. In 2022 steeg het aantal bij Olympus Mobility met 60% tegenover 2021. Die groeiende populariteit ervaart ook Attentia.

Eefje Dulsster, Manager Bonus bij Attentia: “We begeleiden al langer klanten die de stap naar een meer flexibel en meer duurzaam mobiliteitsbeleid willen zetten. Dankzij de naadloze integratie van het platform van Olympus Mobility binnen onze bestaande flex tool, kunnen we voortaan een concrete oplossing bieden voor het dagelijks beheer van dat beleid. Denk maar aan het wettelijk mobiliteitsbudget of mobiliteitskeuzes binnen een cafetariaplan. De samenwerking ondersteunt dan ook onze ambitie om voor onze klanten een end-to-end partner op het vlak van loonbeleid te zijn.”

Dat alternatieve bedrijfsmobiliteit wint aan belang, heeI te maken met de Wet Van Peteghem. Vanaf 2026 verliezen brandstofwagens namelijk hun fiscaal voordeel. Bedrijven gaan op zoek naar andere mobiliteitsopties. Pijler 2 van het wettelijk mobiliteitsbudget biedt het meest fiscaal voordelige alternatief.

Naadloze verwerking van mobiliteit

Naast het beheer van het we0elijk mobiliteitsbudget, voorziet Attentia ook een naadloze verwerking van dienstverplaatsingen, woon-werkverkeer en een cafetariaplan naar de payroll. Zo genieten hun klanten van minder administratie, maar bieden ze toch meer dan 30 alternatieve mobiliteitsdiensten aan via één platform.

76% meer bedrijven kiezen voor duurzame mobiliteit

Hoewel Olympus Mobility reeds samenwerkt met andere sociale secretariaten, is Attentia de eerste die zich met een volledige naadloze integratie op de markt presenteert. De samenwerking beantwoordt aan de groeiende vraag van bedrijven naar duurzame mobiliteit. In 2022 noteerde Olympus Mobility een groei van 76% in bedrijfsklanten.

Koen van De Putte, CEO Olympus Mobility: “Met dit partnership ondersteunen we Attentia en haar klanten in haar ambitie als well-being partner. Ons mobiliteitsplatform telt ondertussen al meer dan 800.000 gebruikers en als één van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België, ontvingen we recent voor de derde jaar op rij een Deloitte Fast50 nominatie. Wie weet helpt Attentia ons om ook een vierde nominatie te bekomen.”

#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine