AutoBinck-dochter Fleet Support neemt Gloriant (XPOfleet en mobilitypower) over

(V.l.n.r.:) Arnoud Oortwijk en Gert Vandersmissen (eigenaren Gloriant), Eugène Krabbenborg (algemeen directeur Fleet Support) en Hans Kwaad (CBDO AutoBinck Group).

Fleet Support, actief in de Benelux op het gebied van wagenparkbeheer, bundelt de krachten met Gloriant, een internationale expert in fleet management software en outsourcing.

Het Belgische Gloriant bestaat uit XPOfleet en mobilitypower. XPOfleet ontwikkelt fleet management software waarmee bedrijven hun wagenpark en andere mobiliteitsdiensten efficiënt zelf kunnen beheren.

Mobilitypower is, net als Fleet Support, specialist in fleet & mobility management (outsourcing). De combinatie biedt klanten een uniek totaalpakket van innovatieve software en kostenefficiënt wagenparkbeheer.

Verbreding internationale propositie

Met de overname verstevigt Fleet Support zijn internationale aanbod op fleet management gebied. De in Nederland opgedane ervaring met bijvoorbeeld elektrificatie van wagenparken, flexibilisering van mobiliteit en outsourcing, kan worden aangewend in het buitenland. Met de fleet management software van XPOfleet verbreedt Fleet Support bovendien zijn bestaande dienstenpakket, zo kan het nu ook internationale organisaties die voor eigen beheer kiezen ondersteunen met een hoogwaardige softwareoplossing.

Gloriant is actief in 26 landen in Europa, waardoor Fleet Support zijn geografische footprint aanzienlijk vergroot. Met de overname van Gloriant beheert Fleet Support nu 170.000 voertuigen en is daarmee een leidende speler in Europa.

Met de overname onderstreept AutoBinck de ingeslagen weg naar de rol van Mobility Service Provider. Die behelst het managen van wagenparken van zakelijke klanten en het managen van flexibele mobiliteit van medewerkers. Hiervoor wordt een breed scala aan mobiliteitsoplossingen geboden (onder andere telematica, mobiliteitspassen, mobiliteitsbudgetten, carpooling en -sharing, smart parking, apps en platforms).

AutoBinck Group heeft een omzet van ongeveer € 1 miljard, is actief in acht Europese landen en heeft meer dan 1.600 medewerkers.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending