Autosalon 2017: de (Europese) premières van het paleis 7

In paleis 7 worden de toeschouwers op een Europese première getrakteerd: de BMW 5 reeks die stiekem in de richting van de 7 reeks gluurt. Hij neemt er ook een deel van de uitrusting en technologische snufjes van over.

Voor de lancering wordt de BMW 5 serie aangeboden met twee benzinemotoren (de 530i van 252 pk en de 540i van 340 pk) en twee dieselmotoren (de 520d van 190 pk en de 530d van 265 pk).

Alle motoren worden gekoppeld aan een Steptronic achttraps-automaat. Alleen de 520d moet het doen met een manuele zesbak.

Met de Countryman komt ook MINI met een Europese première op de proppen (net als zijn afgeleide, de S E ALL4 plug-in hybride). De Countryman is het grootste model uit de zevenenvijftigjarige geschiedenis van het merk. Het volledig nieuwe concept gaat gepaard met een groter interieur (20 cm langer) maar ook op het vlak van functionaliteit en sportiviteit zet de “grote” kleine flinke stappen vooruit.

Aan de overkant van de MINI-stand staat Lexus met deze modellen: GS 300h Executive Line, NX 300h Dynamic Line, RX 450h Executive Line. In Belgische première is er de IS 300h Dynamic Line. Het aanbod bestaat uit nieuwe koplampen, een grotere luchtinlaat, een hertekende grille en de lancering van het Safety System+ programma.

Naast de Zafira en de Mokka X, krijgt ook de Ampera-e een plekje onder de zon op de Opel-stand. Deze 100% elektrische wagen met 5 plaatsen kan gemakkelijk 500 kilometer rijden zonder een stopcontact te moeten opzoeken. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de nieuwe Ampera geen range extender meer, het is dus een 100% elektrische voertuig. De batterijen bevinden zich onder de vloer, waardoor de Ampera een volwaardige vijfzitter is met een realistische koffer.

Bij Nissan zal de nieuwe Micra voor de meeste beroering zorgen. Hij werd specifiek voor de Europese markt ontwikkeld en ziet er compleet anders uit dan zijn voorganger (lees:sportiever). Deze Belgische première is 17 cm gegroeid (4 m). De nieuwkomer kan uitgerust worden met twee motoren: een 1.5 dieselmotor of een 0.9 turbobenzine met drie cilinders. Beide krachtbronnen beschikken over een vermogen van 90 pk.

#Auto #Business Driver

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine