Belfius en CenEnergy gaan samen laadpalen installeren

CenEnergy NV Belfius Auto Lease N.V.

Belfius Bank streeft ernaar zijn klanten te begeleiden naar duurzamere mobiliteitsoplossingen. In de afgelopen jaren heeft Belfius zijn mobiliteitsaanbod uitgebreid met fietsleasing en laadoplossingen in combinatie met een elektrische leasewagen. Belfius investeerde hiervoor in diverse partnerships zoals Cyclis Bike Lease, Skipr en CenEnergy. Belfius gaat nu een stap verder en zet in op een versnelde uitrol van on-site laadpunten in heel België.

Belfius biedt vandaag al laadoplossingen voor thuis aan via Belfius Auto Lease in het kader van employee benefits. Belfius gaat nu een stap verder door ook voor bedrijven en publieke klanten laadoplossingen aan te bieden. Concreet spreken we over laadpalen op bedrijfsparkings, industriële en commerciële sites alsook openbare terreinen.

Deze “CenEnergy by Belfius” on-site laadoplossingen worden vandaag ook voorgesteld op de Mobility Tomorrow conferentie in Brussel. De klant kan de laadpunten naar keuze toegankelijk maken voor werknemers, bezoekers, klanten of burgers. Op deze manier helpt Belfius ook mee aan de uitbouw van (semi)publieke laadinfrastructuur voor burgers die thuis geen laadoplossingen kunnen of willen plaatsen, bijvoorbeeld bewoners in stedelijke gebieden of huurders.

Energiedelen

Met deze lancering van on-site laadinfrastructuur en de recente lancering van energiedelen, zet Belfius zichzelf op de kaart als een sterke speler in mobiliteits- en energieoplossingen. Energiedelen is een innovatieve oplossing op de Belgische markt om lokale overheden, ziekenhuizen, scholen, universiteiten enz. te begeleiden bij de oprichting van energiegemeenschappen en de organisatie van energiedelen.

De on-site laadinfrastructuur van CenEnergy kan hierin perfect geïntegreerd worden. Dirk Gyselinck, Executive Director Wealth, Enterprises & Public bij Belfius Bank: “Naar schatting kunnen er tegen 2030 bijna 2 miljoen elektrische auto’s in België zijn, wat betekent dat er een snelle uitbreiding van de (semi)publieke laadinfrastructuur nodig is. Met deze nieuwe dienstverlening, zet Belfius verdere concrete stappen om mee de CO2- voetafdruk van België te verminderen. We willen dan ook een voortrekkersrol opnemen in de noodzakelijke transitie naar een duurzame, multimodale en toekomstbestendige mobiliteit, wat trouwens perfect aansluit bij onze ESG-doelstellingen.”

Sofie De Loecker, CEO CenEnergy: “CenEnergy staat te popelen om haar expertise en premium laadtoestellen nu ook ter beschikking te stellen voor bedrijven en publieke klanten van Belfius Bank. Hen begeleiden gedurende het volledige project en hun parkings en terreinen uitrusten met de gepaste laadinfrastructuur, of het nu AC- of DC-snelladers zijn, dat is wat de teams van CenEnergy dagelijks drijft.”

#Fleet Management CenEnergy NV Belfius Auto Lease N.V.

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine