Binnenkort 200 Poppy-wagens in Gent

Poppy Gand Gent

Vandaag rijden er al Poppy’s rond in Gent. Maar gezien het succes van de formule sinds de lancering in september 2022, wordt de Gentse vloot binnenkort uitgebreid naar 200 Poppy’s.

Zes maanden na de aankomst van de eerste rode auto’s in Gent is Poppy, de start-up van D’Ieteren Automotive die enkele weken geleden ook zijn komst naar Luik aankondigde, opgetogen over het succes van de samenwerking met de stad. Volgens Nick Van Den Eynde, COO van Poppy, maken Gentenaars langer gebruik van de dienst dan in alle andere Belgische steden: «Statistieken tonen aan dat Gentenaars Poppy vooral appreciëren voor het verplaatsen van zware objecten in de stad, voor het shoppen in de rand of voor een lang weekend buiten de stad.

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, heeft de startup van D’Ieteren Automotive besloten zijn wagenpark te verdubbelen. «Hierdoor zal de kwaliteit van de dienstverlening sterk toenemen», zegt Van Den Eynde. «Een verdubbeling van de vloot zal ons toelaten om steeds een voertuig dicht bij de gebruiker aan te bieden en tegelijkertijd het werkgebied uit te breiden.»

Poppy Mobility biedt deelvoertuigen aan zonder vaste stations, die via een mobiele app ontgrendeld kunnen worden. Het systeem werkt met een prijs per minuut, per uur of per dag. Brandstof of stroom, parkeren, verzekering en onderhoud zijn inbegrepen.

#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine