Blue Corner heet voortaan Blink Charging

Blink Charging Co., een wereldwijde fabrikant, eigenaar, beheerder en leverancier van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen, maakt vandaag bekend dat haar dochteronderneming, Blue Corner, verdergaat onder de naam Blink Charging. Hiermee brengt de wereldspeler zijn ervaring en expertise op het gebied van EV-laden naar België.

Blue Corner werd in 2011 opgericht als start-up en geldt als pionier op de Belgische EV-markt. Het bedrijf is uitgegroeid tot een platform voor EV-laden in België. In 2021 werd Blue Corner overgenomen door Blink Charging als onderdeel van de bredere internationale strategische uitbreidingsplannen van het Amerikaanse moederbedrijf. Met de overname heeft Blink Charging een aanzienlijke infrastructuur in de regio verworven. De overname is gestoeld op de expertise van het Blue Corner-team en de knowhow van het Europese R&D-team.

“De Europese EV-markt groeit en met de overname en rebranding van Blue Corner is de strategische stap gezet om onze aanwezigheid in de regio (sneller) te vergroten. Daarnaast  benutten we onze veelzijdige wereldwijde ervaring en middelen om EV-opladen nog toegankelijker te maken”, zegt Brendan Jones, President en CEO van Blink Charging. “Blink Charging richt zich op de verdere ontwikkeling van de markt en biedt de benodigde infrastructuur om aan de vraag van bedrijven en EV-rijders te voldoen, en doet dit met geavanceerde EV-oplaadoplossingen.”

Miko de Haan, President Blink Charging Europa en Opkomende Markten: “De beslissing om het merk Blue Corner en zijn merkproducten om te zetten naar Blink Charging, weerspiegelt de kernwaarde – wereldwijde samenwerking – die het bedrijf de afgelopen 10 jaar onderstreept.”

Olivier Van Schap, Managing Director voor Blink Charging Belgium: “We zijn trots en enthousiast om deel uit te mogen maken van de Blink Charging-familie en hebben inmiddels mogen ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een gevestigd, bewezen systeem en netwerk dat Blink Charging in de loop der jaren heeft verfijnd en waardoor het bedrijf geldt als een koploper in de sector. Onze klanten schakelen over naar een nieuw geïntegreerd assortiment aan EV-producten en diensten, en wij zijn ervan overtuigd dat ze zullen profiteren van het feit dat ze dat ze zich hebben verbonden aan een grote internationale speler met een sterke lokale aanwezigheid.”

Olivier van Schap blijft het managementteam van de Belgische tak, dat nu verdergaat onder de naam Blink Charging Belgium, leiden.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine