Breaking News: Europese auto van het jaar wordt verkozen in Brussel!

Van 14 tot 22 januari 2023 heeft het Autosalon van Brussel het genoegen om voor de allereerste keer de prestigieuze verkiezing The Car of the Year te verwelkomen. Sinds 1964 wordt dit label uitgereikt aan de beste auto beschikbaar op de Europese markt.

Voor haar honderdste editie zet het Autosalon van Brussel krachtig in om het jubileum in stijl te vieren. De organisatoren van het 100ste Autosalon zijn er niet alleen trots op dat ze erin geslaagd zijn om de overgrote meerderheid van de spelers op de Belgische automarkt samen te brengen, met 18 van de 20 merken die de Top 20 van de markt vormen – en bijna 90% van het marktaandeel van de autosector in België vertegenwoordigen – maar zijn ook vereerd met de komst van de gerenommeerde wedstrijd The Car of the Year, naar Brussel.

“De 100e editie van het Autosalon zal meer dan ooit gericht zijn op consumenteninformatie. We zijn dan ook verheugd dat we de wedstrijd The Car of the Year in Brussel mogen verwelkomen”, aldus Andreas Cremer, CEO van FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewieler federatie, die het Autosalon organiseert. “Met de komst van The Car of the Year heeft het Autosalon van Brussel zijn positie op de kaart van de internationale motorshows verder versterkt. Gevestigd in het hart van Europa, op een steenworp van de Europese instellingen, en met de onafhankelijkheid die voortvloeit uit het feit dat wij geen Belgische autofabrikant meer huisvesten, zijn wij ervan overtuigd dat The Car of the Year alle voorwaarden zal vinden om het belang en de reikwijdte van deze prestigieuze wedstrijd – die een autoriteit is in onze sector – op het Autosalon van Brussel succesvol te kunnen voortzetten”.

Het organisatiecomité van de The Car of the Year bestaat uit de vertegenwoordigers van negen Europese automagazines. De jury bestaat uit 61 professionele journalisten die elk jaar tussen de 30 en 40 gloednieuwe auto’s beoordelen op basis van een groot aantal criteria zoals design, comfort, veiligheid, zuinigheid, rijgedrag, prestaties, functionaliteit, milieuprestaties, rijplezier, technische innovatie en prijs-kwaliteitverhouding.

“We zijn erg blij en vereerd om samen te werken met het Autosalon van Brussel voor de proclamatie van The Car of The Year 2023,” stelt Frank Janssen, voorzitter van de Jury van The Car of The Year.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine